Meninger

Her er årets lag - slike det burde være

BLOGG: Lars Tjærnås vraker fire mann i sin startoppstilling og ender blant annet opp med Diego Costa som spiss.

BEDRE: Her er kvartetten som burde vært på Årets lag: Diego Godin, Luca Modric, Diego Costa og David Alaba.
  • Lars Tjærnås
    Fotballekspert

Verdens fotballspillere feiret seg selv og hverandre under den årvisse "Ballon d'Or" i går kveld. Selv om dette først og fremst er en individuell kåring blir det også valgt ut "Årets lag". Mange av spillerne der er selvskrevne, og trenger ikke diskuteres. Andre er mer kontroversielle. Så kontroversielle at jeg på mitt eget "Årets lag" gjør hele fire endringer.

Les også

Stjerne beskylder FIFA for å ha tuklet med gullballstemmene

Manuel Neuer er et udiskutabelt valg som sisteskanse. Det er større grunn til å diskutere om han burde fått æresprisen enn om han bør være med på laget. Selv om det for tiden er veldig mange gode keepere i verden er tyskeren den beste av dem alle. Her er FIFA og jeg enige.

Det er vi ikke når det kommer til backfireren. Der Årets lag var Philip Lahm, David Luiz, Thiago Silva og Sergio Ramos. Jeg beholder to av dem, og setter ut begge brasilianerne.

Les også

Norges landslagssjef mener disse tre er bedre enn Messi

Philip Lahm spiller nå på midtbanen på klubblaget. Likevel påstår jeg at han fortsatt er verdens beste back. Det er neppe en kontroversiell påstand. Tyskland ble først stødige bak da Joachim Löw dyttet kapteinen ned på backplass underveis. Han er umulig å komme utenom.

Det samme gjelder, i hvert fall nesten, Sergio Ramos. Men der FIFA ville ha han som back vil jeg ha han som stopper, der han spiller til daglig. Da stadig flere stilte spørsmål om han var i ferd med å bli gammel og treg svarte han med å levere en av sine aller sterkeste sesonger i Real Madrid, og det var han som sørget for å heade inn utligningen på overtid i CL finalen.

BEST: Bak fra venstre: Arjen Robben, Angel Di Maria, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Foran fra venstre: Manuel Neuer, Sergio Ramos, Philipp Lahm, Toni Kroos og Andres Iniesta. Silva og Luiz var ikke til stede.

Hvem bør bli makker? Ikke Thiago Silva, og i hvert fall ikke David Luiz. Med all respekt, David Luiz er etter min mening ikke en gang nær laget.

Jeg velger meg Diego Godin. Han var og er mektig i midtforsvaret til Atletico Madrid, som når en slår sammen liga og CL var fjorårets aller sterkeste lag. Ved siden av dette imponerte han også i VM. Trenger vi flere argumenter så scorer han mange og viktige mål.

Som venstreback velger jeg David Alaba. Østerrikeren debuterte på landslaget som 17 åring, og har utviklet seg til å bli en erfaren spiller , og ikke minst en spiller som behersker alt en moderne backrolle krever. Han startet som ving, har spilt midtbane og spiller nå på en plass der han drar nytte av dette. Ekstremt god en mot en begge veier og stort teknisk repertoar er stikkordene.

Les også

Her er årets lag

På midtbanen valgte FIFA Angel Di Maria, Toni Kroos og Andres Iniesta. De to første er det liten grunn til å diskutere.

Toni Kroos er "mister 100%". Stort sett hver gang ballen forlater foten hans, havner den der den skal, NØYAKTIG der den skal.

Di Maria er uoppslitelig i spillestilen, løper fra dødlinje til dødlinje i 90 minutter. Det kan sikkert mange idrettsutøvere i verden makte, men svært få kombinerer det med argentinerens ballbehandling.

Da gjenstår den tredje plassen. Jeg elsker Andres Iniesta som spiller, men selv ikke jeg greier å påstå at han har vært en av verdens tre beste midtbanespillere i 2014. Jeg kan faktisk nevne minst en håndfull jeg mener har vært bedre.

Av disse ender jeg med Luca Modric.

Kroaten var lenge en spiller som var ekstremt god med ball i bena, og mindre delaktig uten. Nå er han at en moderne midtbanespiller trenger å være, en toveisspiller, like flink til å få tak i ball som han er kreativ når han først har fått tak i den. Det gir han plassen på laget.

Les også

Ronaldo brølte av glede som overlegen vinner av Gullballen

Framme valgte FIFA Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Arjen Robben. Å utelate en av de to første er en kombinasjon av majestetsfornærmelse og avskjedssøknad. Jeg står over det. Da handler det om å velge den siste.

Jeg ser mange gode argumenter for Robben. Jeg ser faktisk få dårlige argumenter for Robben. Likevel velger jeg Diego Costa.

Litt handler om at jeg vil ha Messi og Ronaldo på hver sin side, der de spiller til daglig. Dermed konkurrerer Messi ut Robben. Når jeg da skal ha en midtspiss til å forvalte det de to skaper er ingen i verden bedre enn han som både herjet i La Liga fram til sommeren og gjør det samme i Premier League nå. Et kontrollspørsmål til midtstoppere i verden vil være : "Hvem misliker du mest å møte?" Jeg tror svaret hos mange hadde vært mannen som mislyktes i VM, men som lykkes over alt ellers, hver uke.

Da ender jeg med: Neuer, Lahm, Ramos, Godin, Alaba, Kroos, Modric, Di Maria, Messi, Costa og Ronaldo.

Trener: Diego Simeone. Han ble forbigått som "Årets trener". Han får jobben her.

Enig eller uenig?

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger