Meninger

«Bare tull å si at Cristiano Ronaldo ikke fortjener gullballen»

BLOGG: Roar Stokke lurer på om det er et skjult motiv blant UEFA-president Michel Platinis kontroversielle uttalelser.

Cristiano Ronaldo herjet i Champions League forrige sesong. Finalen mot Atlético Madrid var langt fra portugiserens beste kamp, men han fikk likevel gleden av å score på en straffe i ekstraomgangene. Her feirer han målet, med daværende lagkamerat Álvaro Morata til venstre.
  • Roar Stokke

I januar deles gullballen ut, en pris med hensikten å kåre verdens beste fotballspiller i 2014. – Det er mange fotballspillere som fortjener utmerkelsen, men jeg er av den oppfatning at de årene det spilles VM, så bør vinneren være en av verdensmesteren, sa UEFA-president Michel Platini denne uken.

Å si at forrige sesongs klart beste spiller i verden, Cristiano Ronaldo, ikke fortjener å vinne Gullballen fordi han spiller for et land som ikke kan bli verdensmester, er selvsagt bare tull.

Viasat-kommentator Roar Stokke blogger for 100% Sport.

Det er så lett å bli både politisk korrekt og populistisk når man er kommet i posisjon. Det kan bety at man vil konsolidere posisjonen eller styrke den. Michel Platini bør ikke prøve å påvirke slike avstemninger, gjennom å ytre personlige meninger i kraft av å være UEFA-president.Og har Michel Platini noen gang devaluert Lionel Messi, og sagt han ikke fortjente Gullballen 4 ganger fordi han mangler å ha vunnet et VM med sitt Argentina?

Les også

Ronaldo med tidenes snitt, men Messi er tidenes målkonge

Cristiano Ronaldo dominerte — og vant - det uoffisielle verdensmesterskapet for klubblag, Champions League. Prestasjonene der bør selvsagt vekte like høyt som et verdensmesterskap for landslag. Det har betydd mye i kåringen av Messi som verdens beste spiller, og bør gjøre det for spilleren som satte sin utrolige skåringsrekord i turneringen også.

Jeg foreslår at Real Madrid - i stedet for å bli irritert og provosert - over UEFA-president Michel Platinis uttalelser, inviterer franskmannen på en hyggelig kveld med god mat og tilhørende drikke.

Da kan de i løpet av kvelden sette på en dvd, av forrige sesongs semifinaler mellom Bayern München og Real Madrid. Både hjemme og bortekampen.

Da kan Platini ved selvsyn se at Cristiano Ronaldo feide spillere som senere ble verdensmestere av gressteppet. Farten, kraften og ferdighetene til Cristiano Ronaldo, og Real Madrid, ble alt for mye å håndtere for de regjerende mesterne i Champions League. Regjerende mestere som et par måneder senere ble verdensmestere.

Jeg tror skåringsrekorden til Ronaldo på 17 mål (11 kamper) i turneringen blir stående lenge. Og det er bare én spiller som kan utfordre Ronaldo, og det er Lionel Messi.

Argentineren hadde en liten formsvikt (skader) forrige sesong og det utnyttet Ronaldo på best mulig vis. Portugiseren hadde en kjempesesong, og han var igjen imponerende stabil på sitt aller høyeste nivå. 51 mål på 47 kamper betyr at Ronaldo bare fortsetter skåringssnittet sitt med over 1 mål i snitt per kamp. Han skårer fra alle mulige hold og vinkler, og virker umettelig og ustoppelig i sin jakt på å få ballen over målstreken.

Konkuransen, tittelen som verdens beste spiller, mellom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har tatt ut det beste av begge to. De har tatt de offensive rollene til nye høyder. Begge skårer over ett mål i snitt per kamp, og begge har vært stabile på sitt beste nivå i mange sesonger.

Les også

Ronaldo varsler søksmål mot journalist etter Messi-påstand

Og Cristiano Ronaldo har aldri vært bedre enn forrige sesong. Aldri. Og det i seg selv er grunn nok til å kåre ham.

Jeg er sikker på at Gullballen også neste sesong vil stå mellom de to. De har åpnet også denne sesongen på best mulig måte, selv om Messi fant toppformen noe senere. Og de vil pushe det maksimale ut av hverandre. gjennom vinteren Som notoriske målskårere og entertainere i hvert sitt lag så har de tatt sine offensive roller til stadig nye høyder.

Sorry Neuer, du er på pallen, men ikke som nummer én. Der er Cristiano Ronaldo. Også uten tittelen verdensmester for landslag. Han er for god til annet.

Les også

  1. Real Madrid skal spille for rekordpublikum

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Roar Stokke