Meninger

Et hederlig tap

<p>DODDO-BLOGG: Nå er det bare æren å spille for resten av sesongen.</p>

Huseklepp
  • Doddo
    Doddo

Da vi akkurat hadde klart å heve blikket igjen etter torsdagens fadese, går Brann på et nytt tap.

Det er skuffende, men det er ikke overraskende. Det var rett og slett ventet. Jeg tror ikke det var én enste oddstipper i landet som satset penger på rødtrøyene.

Brann vinner sjelden på bortebane, og aldri på kunstgress (i 2012).

Denne kampen kan imidlertid ikke sammenlignes med cuptapet. Mens prestasjonen mot Hødd, et middelmådig Adeccoligalag, var av den pinlige sorten, var innsatsen mot Strømsgodset, et av eliteseriens beste lag, hederlig.

Brann gjorde virkelig sitt beste, og de var kun noen små marginer unna en oddsbombe.

Det vet Birkir Már Sævarsson alt om. I første omgang burde han gitt ledelsen til Brann, i stedet endte han opp med å forære Strømsgodset et unødvendig straffespark.

Under tvil tilgir jeg likevel islendingen den tilsynelatende urutinerte handlingen. Som vi vet er Peter Kovacs full av (tju)triks, og som vi også vet, er han også en mester i å skjule dem.

Strømsgodset vant fortjent, det er det ingen tvil om, men Brann hadde flere enorme muligheter på stillingen 0-0. Kampen kunne tatt en annen retning

Brann har i realiteten ikke annet enn æren å spille for i de resterende kampene. Om de havner på femte eller åttende plass tror jeg ikke betyr så mye for hordalendinger flest.

Det som betyr noe er at Brann gir de lokale talentene en sjanse til etablere seg i eliteserien, og det gjør Rune Skarsfjord stadig oftere. I løpet av denne kampen spilte Barmen, Haugen, Birkelund, Finne og Larsen . Alle er lokale, og gjennomsnittsalderen på dem er 18, 8 år.

Tapet mot Strømsgodset er tungt å bære, men kampen ga likevel en kime av håp. Spør du meg, ser fremtiden til Brann lys ut. For første gang på lenge er den ikke avhengig av Bosman-spillere eller Hardball-millioner. Det er lokale og egenproduserte spillere som står klar til å overta.

Hva mener du? Var dette et hederlig tap?

Les også

  1. Drømmehelg for Birkelund

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger