Fra streik til Sandnes Ulf

<p>H-P spør: Kan «lillebror» slå Viking?</p>

Fotball 11. april 2011, Viking FK - MoldeErik Nevland , Viking
  • Hans Petter Jørgensen

Da var streiken, eller helgen som mange også kaller det, over. Partene kom til enighet om noen vage formuleringer slik at denne litt flaue konflikten kunne avsluttes. For oss betydde det at sesongens første ordinære hjemmekamp på en søndag kl 18.00 gikk i vasken. Så da blir vel den omberammet til midtukekamp i fellesferien en gang.

Det positive med streiken var at vi fikk et lite pustehull, og tankene bort fra en vanskelig situasjon. Det er ikke hyggelig å lese tabellen for øyeblikket. Om vi skal kalle det krise eller ei spiller liten rolle. Noe må uansett gjøres.

I lørdagens RA var det et intervju med Erik Nevland der det skinner tydelig gjennom at Viking kaptein er lite fornøyd med alle endringene av formasjon og i lagoppstilling.

At en så erfaren trener som Hareide fremstår som så prøvende og usikker har overrasket meg denne våren. Hele vinteren ble brukt til å spille inn en formasjon som så ble vraket rett ettet sesongstart? Nye endringer ble foretatt til hjemmekampen mot Odd, endringer som slo positivt ut. Da måtte det selvsagt endres igjen foran kampen mot Tromsø.

Det er noen standard grep som tas når klubber er i krise. Ett av dem handler om å bestemme seg for et spillemønster og et mannskap, og så stole 110% på nettopp det. Skader kan vi ikke gardere oss mot, men fortsatt vingling med formasjoner og mannskap er ikke veien ut av dette. Da må han også bruke spillerne der de fungerer best, og unngå påfunn ala Landu Landu som kantspiller. De Lanlay er kantspiller derimot, ikke hengende spiss som mot Tromsø. Og Erik Nevland må ha støtte på topp for at han skal fungere.

Først anledning til å smi sammen et slagkraftig mannskap kommer i cupkampen mot nabo Sandnes Ulf. Det som burde blitt et heidundrende nabooppgjør mellom Stavanger og Sandnes fremstår foreløpig som en godt skjult hemmelighet. Streiken må ta litt av skylden for dette, men nå risikerer vi at et sjeldent møte mellom nabobyene spilles for glisne tribuner.

Hva mener du: Kan Sandnes ta storebror på onsdag?

HP