Meninger

HP-bloggen: Nå trenger vi hele troppen

<p>Kan sesongen snu for Nevi og Birkir?, spør HP.</p>

nevi-birkir-lead
  • Hans Petter Jørgensen

Viking er nå midt i et svært tett kampprogram. Det er to kamper i uken helt frem til bortekampen mot LSK 3. juli. Det betyr stor belastning på spillerne, ikke minst fordi Vikings nye giv er basert på innsats og guts, snarere enn klasse og stil. Derfor trenger vi spillere med overskudd, og derfor trenger vi hele troppen.

I medgang går det meste av seg selv, men selv juniorene våre vil merke kjøret fremover. Hareide har derfor en vrien balansegang foran seg – behovet for hvile opp mot faren for å forrykke gode relasjoner og flyt.

  • Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

Mot Stabæk erstattet Nevland tremålscorer Sæternes. Her tror jeg de fleste så fornuften i at Bengt fikk hvile. I etterkant fikk Nevland en solid dose pepper her på bloggen, og det samme fikk Birkir etter sitt innhopp. Disse to spillerne har vært vårens hakkekyllinger, og det er ikke uten grunn. Begge to har skuffet stort etter en lovende oppkjøring.

Før vi avskriver dem helt bør det være på sin plass å minne om tidligere hakkekyllinger her på bloggen. I 2009 fikk Håkon Skogseid passet påskrevet runde etter runde. I 2010 ble han kåret til årets spiller. I 2010 gikk det ikke en kamp uten av vi okket og oiet oss over Trond Erik Bertelsen. I 2011 har han stort sett fått skryt. Det er heller ikke lenge siden mange av oss avskrev Landu som Tippeligaspiller. Nå er han forsommerens store hit på midtbanen.

Poenget mitt er at vi skal være uhyre forsiktige med å felle en endelig dom over spillere. Plutselig kan selv den mest ynkelige, underpresterende sosekopp blomstre opp og bli til en støttespiller.

Nå som kampene kommer tett og hardt trenger vi dem begge. Ikke som de har fremstått tidligere i vår, men i ny sommerdrakt. Kanskje kan avbrekket fra klubbfotball, og en god kamp mot Danmark i U21 EM ha gitt Birkir en ny giv? Kanskje kan Nevland blomstre på midtbaneplass?

Mot FKH trenger vi uansett en ny kraftinnsats. Haugesund på bortebane er knalltøffe greier. Heldigvis har forsvaret vårt fremstått meget solid i de to siste kampene. Det trengs mot et lag med gode spisser som angriper direkte og med stor kraft.

Cupen er Vikings eneste sjanse til å vinne noe i år. Derfor blir kampen så viktig. Går vi videre i morgen bør sjansen være stor for kvartfinale på hjemmebane. Det vil gi en miserabel sesong et hint av suksess likevel.

Hva mener du: Kan sesongen snu for Nevi og Birkir? Har du tro på avansement?

  1. Les også

    Bjarnason og Sæternes inn - Berisha og Nevland ut

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger