Meninger

Kommentar: Aalesund møter et såret dyr i kveld

<p>Men å undervurdere Rosenborg er det få eller ingen som gjør — med rette.</p>

Trondheim 20110516.Lerkendal, RBK-Haugesund FK. Rosenborgs Markus Henriksen (midtn)depper mens Haugesund jubler, etter Alexander Søderlund(tv) fyrt av fra langt hold og Haugesunds Thomas Sørum(th) styrte ballen i mål under Tippeligaen kamp i fotball mellom RBK og Haugesund FK mandag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim.Foto: Ned Alley / Scanpix
 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth

Rosenborg har fortsatt mange av landets beste spillere i sine rekker. At disse har underprestert til de grader så langt i sesongen er helt opplagt, men potensialet er der.

I dag kommer altså Rosenborg til Ålesund og Color Line stadion , og om vi ser på tabellen er det ingen tvil om at AaFK faktisk må finne seg i favorittstempelet foran kampen. Men jeg tror ikke AaFK-spillerne selv føler seg som favoritter, de vet at for å slå Rosenborg må det et skikkelig dagsverk til.

 • LIVE kl. 19: Aalesund — Rosenborg

Foran AaFK-kampen sier Rosenborg-trener Jan Jönsson at spillerne nå har fått ladet batteriene, og at de er kjempesugne på å kjempe til krampa tar dem for å begynne tabellklatringa øyeblikkelig.

Det går på æren løs for RBK å ligge klistret i bunnen, og i kveld møter altså AaFK et såret dyr. Og sårede dyr er skumle for hvem som helst.

Rekdal

AaFK har knapt fått summet seg etter kraftanstrengelsen borte mot Stabæk mandag, som ga tre herlige poeng og delt tabell-ledelse. En fantastisk seier for AaFK og for Kjetil Rekdal, som etter kampen var såpass høyt oppe at han uttalte at han nå gjerne vil bidra til å trykke Rosenborg enda lengre ned i gjørma.

Ikke spesielt lurt å gi RBK ekstra motivasjon på den måten, kanskje , men Rekdal er ikke som andre trenere. Han gjør det han selv vil, og han sier akkurat det som passer ham. Etikette er kun et fremmedord for Kjetil, og AaFK-patriotene elsker alt han står for.

AaFK sliter med mannskapsmangel, og det vil klubben gjøre i flere kamper. Men de som tar på seg drakta har gjort manns jobb i kamp etter kamp - fantastisk imponerende.

Rosenborg hvilte seg i pinsa, AaFK måtte gjennom en knallhard batalje på Fornebu. Hvor mye betyr dette utover i kampen i kveld?

Festlig blir det uansett!

Følg Aalesund - Rosenborg her

Les også

 1. RBK-stopperen bytter partner for fjerde gang

 2. Prica scorer alltid mot Aalesund

 3. Babylykke for Fredheim Holm &ndash; står over kveldens kamp

 4. Carlsen klar mot RBK

 5. Sellin: - Har noe å bevise

 6. Start snuser på RBK-rekord

 7. Rekdal ett poeng bak fjoråret

Les mer om

 1. Fotball
 2. Kommentar