«En oppvisning i akrobatikk verdig sirkus Arnardo»

Les Lars Tjærnås' vurderinger før helgens eliteserierunde.

AKROBATISK: Tromsøs Lasse Nilsen (liggende) redder ballen på målstreken i kampen mellom TIL og Molde.
Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger. Les mer her.

3 ONSIDE

Pål André Helland

Rosenborgs ving er i ferd med å gå fra å være en god fotballspiller til å bli en av ligaens største profiler. Mot Vålerenga avgjorde han toppkampen med to scoringer som handlet om teft, timing og teknikk. Dessuten var han nær en drømmescoring på et frispark i stanga.

Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås.

Lasse Nilsen

Lasse hvem? Jo, Tromsøs unge venstreback som kom inn som innbytter mot Molde. Redningen hans på streken rett før pause, da han på nærmest mirakuløst vis fikk headet ballen med bakhodet, var en oppvisning i akrobatikk verdig sirkus Arnardo.

Iver Fossum

Start-Strømsgodset var kampen mellom ligaens kanskje to største talenter, Kristoffer Ajer og Fossum. Den "kampen i kampen" vant Fossum klart. Ikke bare var han banens kanskje aller beste aktør. Han scoret også kampens eneste mål.

Les også

Her bryter Ødegaard en ny barriere

3 OFFSIDE

Pål Alexander Kirkevold

Sandefjords kraftspiss har mange kvaliteter. Han er ekstremt sterk i kroppen, dyktig i lufta og flink til å holde på ballen. Akkurat nå er imidlertid alt dette underordnet. Problemet er at han sparker ikke ballen i mål. Det gjør heller ikke medspillerne. Dermed ble 0-1 mot Odd det niende strake tapet.

Tor Ole Skullerud

I fjor fungerte alt, absolutt alt, for Skulleruds Molde. Nå er det meste langt mer ustabilt. Tapet mot Tromsø var det fjerde denne sesongen. I hele fjor tapte de tre. Har en utgående kontrakt, og må tåle spekulasjoner om dette er hans siste måneder som sjef.

Brakseiere

Dette er en liga med kort avstand mellom de beste og resten. Få runder har vist det bedre enn den forrige. Av rundens åtte kamper endte kun en med mer enn ett måls seier, det var bunnlaget Tromsøs 2-0 over topplaget Molde.

Les også

Jehovas vitner kan tvinge svensk toppklubb til å flytte

Rundens tips:

Odd-Start 3-1

Sandefjord-Lillestrøm 0-1

Molde-Vålerenga 3-2

Bodø/Glimt-Viking 2-3

Aalesund-Stabæk 1-2

Strømsgodset-Tromsø 2-0

Haugesund-Mjøndalen 2-1

Sarpsborg-Rosenborg 0-2