Meninger

Det beste som kunne skje Høgmo

KOMMENTAR: Det var sikkert kjekt for Brede Hangeland å få seg ny jobb. Men jammen var det bra for Per-Mathias Høgmo også.

afp000751384.jpg

 • Ola Bernhus
  Ola Bernhus
  Kommentator, Aftenposten

Det var mange som burde slått til på landslaget i Høgmos første kamper som landslagssjef, men som ikke gjorde det. Men det skadet kanskje laget aller mest at kaptein Brede Hangeland ikke var som før, den gangen han ledet landslaget med overlegen autoritet.

Han som var lagets opplagte anfører, han som lyste blant alle de ikke-tente stjernene på banen, han har ikke vært seg selv i det siste.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

Er han for gammel? Nei, 33 år er ingen alder for en midtstopper som ellers er frisk og sunn. Er han preget av på spille på et dårlig lag? Ja, trolig. De seks og et halvt årene hos Fulham har ikke gjort ham godt, i hvert fall har hans spillestyrke fulgt lagets. Nedover.Med ny jobb i Crystal Palace har han antakelig fått den nytenningen som både han og det norske landslaget trenger.

Det kan ikke være meningen at en rutinert og merittert spiller skal sitte på benken, så trolig vil han få mye spilletid i Crystal Palace. Og fortsatt får han være med på høyeste nivå, Premier League, og det er kanskje det viktigste,

Les også

Hangeland: - Jeg tror dette er bra for meg.

Mens de øvrige landslagsspillerne sliter med å få plass på gode lag, har vi i hvert fall én spiller som får god matching hver uke. Lagkapteinen.

Det å få en ny utfordring i en ny klubb, er antakelig det som skal til for Hangeland. Den ekstra skjerpingen, strevet for å overbevise nye lagkamerater og en ny trener, forventningene fra et nytt hjemmepublikum, det er slikt som tenner en konkurransemann.

Jeg tror Hangeland i løpet av kort tid er på sitt gamle nivå.

Gratulerer, Per-Mathias Høgmo!

Les mer om

 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Crystal Palace FC

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Brede Hangeland gir seg på landslaget

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Brede Hangeland har signert for Crystal Palace

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Hangeland: - Mulig det vil krible i beina hvis Norge går til EM

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Hangeland hyllet av NFF

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Hangeland: - Jeg vil ikke bæres av banen

 6. MENINGER
  Publisert:

  Norge har et landslag uten kaptein