Meninger

Fire ting du lærte i løpet av runden

BLOGG: — Sogndal vil gi de fleste kamp i innspurten, skriver Tore Strand.

TØFF DUELL: Sogndals Tim André Nilsen i kamp om ballen mot Vålerengas Simon Larsen. Sogndal kjemper for å overleve i årets Tippaliga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

  • Tore Strand

1:

Sogndal hadde en listig plan i oppgjøret mot Vålerenga, og var nær ved å lykkes. For sogndølene gikk i strupen på hjemmelaget det første kvarteret, scoret et fint mål ved tidligere Brann-fan Tim André Nilsen, og Kjetil Rekdals menn var lenge rystet. Nå holdt det ikke helt inn for Jonas Olssons elever, men det er verdt å merke seg for de kommende motstanderne at Sogndal ikke kvier seg for å gå offensivt til verks, også på bortebane.

Les også

Han er Brann-supporteren som kan sende Brann ned

Om tre runder kommer Sogndal til Bergen, og da ligger det an til en nedrykksthriller av de sjeldne. Ut fra taktene Sogndal viste mot Vålerenga, vil de gi de fleste kamp i innspurten. Trøsten for Brann – hvis noe slikt finnes for seriens svakeste hjemmelag – er en statistikk som viser at ni av de ti siste kampene mot Sogndal på Stadion har endt med hjemmeseier, og med solide 32-7 i målforskjell.

BLOGGER OM ELITESERIEN: Tore Strand.

2:

Har du en stor og god stall, kan det være verdifullt i innspurten. Ikke minst hvis du har lånt ut spillere til klubber i samme divisjon. For Rosenborg kan det være gunstig å ha Daniel Berntsen og Brede Mo i Bodø/Glimt. De to har vært sentrale hos et Bodø/Glimt-lag som nå øyner muligheten til å fornye kontrakten, og duoen kan også hjelpe sine egentlige lagkamerater i innspurten ved å slå noen av Rosenborgs medaljerivaler.

Glimt tar turen til Skien for å møte Odd i neste runde, og sesongens siste bortekamp spilles på Åråsen. Kniper Berntsen, Mo og deres lagkamerater poeng mot Odd og Lillestrøm, kan det bidra til at Rosenborg både tar medalje og kan kvalifisere seg for spill i Europaligaen neste sesong.

3:

Vidar Örn Kjartansson har fått velfortjent ros i denne spalten ved flere anledninger for sine mange scoringer. Nå har islendingen forlatt banen uten fulltreffer i tre kamper på rad, noe som gir Vålerenga en smule hodebry.

Da sliter andre klubbers toppscorere enda mer. Jakob Orlov har spilt syv kamper uten nettkjenning. Den siste fulltrefferen fra Brann-spissen med åtte mål kom den 8. august da han avgjorde hjemmekampen mot Aalesund. På tide med en fulltreffer, Jakob!

4:

Hvem har det tøffeste programmet igjen av bunnlagene? Det er diskusjonstema rundt de fleste bord der fotballfolk møtes i disse dager. Så lenge Brann ikke slår tilsynelatende overkommelige motstandere som Sandnes Ulf og Start hjemme, så er det ren bingo å tro og mene mye om hvem Brann kan ta poeng mot.

Les også

Det ligner et styrt nedrykk

Døm selv om hvem som får det tøffest! Haugesund møter Molde (b), Strømsgodset (h), Stabæk (b) og Brann (h). Sogndal møter Sandnes Ulf (b), Molde (h), Brann (b) og Stabæk (h), mens Brann skal duellere med Sarpsborg (h), Bodø/Glimt (b), Sogndal (h) og Haugesund (b) i innspurten.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger