Meninger

Lillebakk-bloggen: Moldes tredje strake hjemmeseier?

<p>— Mer enn god nok til å feie LSK av banen, mener MFK-blogger Knut Dørum Lillebakk.</p>

Molde:Joshua Gatt, MFK skårer 2-0 mot Strømsgodset og jubler etterpå
 • Knut Dørum Lillebakk

For en stund tilbake siden skrev jeg at det tok noen kamper før kampene begynner å sette seg, og fotballen normaliserer seg i Tippeligaen. Nå skal Molde ta imot Lillestrøm SK til kamp nummer fem for året.

Resultatene så langt i år har vel ikke vært spesielt overraskende.

Noen lag føler de har fått dårlig betalt, men de store bombene er uteblitt. For Moldes del har vel serieåpningen vært stort sett som forventet, og kanskje litt som fryktet.

Hjemme på Aker Stadion har laget vært solide og spilt god fotball. Spesielt synes jeg kampen mot Brann var imponerende, selv om Brann skapte vel mange store sjanser mot hjemmelaget.

På bortebane har det vært mager poengfangst. Null poeng og null mål. Prestasjonene har ikke vært så ille, men resultatene ble kanskje som fryktet. Rogaland har ikke så langt vært et godt fylke for Ole Gunnar som manager. Skal man se på det med veldig positive, og statistiske øyne, så er Molde dobbelt så gode som i fjor. De samme kampene i 2011 ga Molde 3 poeng. Nå står de med 6. Hjemme på Aker Stadion er Molde FK fulle av selvtillit når de entrer banen. De nekter å la motstanderen ta føringen i kampen og styrer spillet fra avspark.

Dette har faktisk imponert meg i år, hvordan de greier fra første serierunde å spille det spillet Ole Gunnar ønsker å få til.

Ballen går hurtig, og spillerne beveger seg ofte og godt. Spesielt har Moldes høyreside imponert meg. Høyreback Linnes har spilt to glimrende hjemmekamper for sin nye klubb, og Joshua Gatt ser langt bedre ut enn på samme tid i fjor.

Gatt har fått orden på «førstetouchen» sin og er en konstant trussel for motstanderen med sin fart, og ikke minst vilje til å utfordre.

Dessuten har Magnus Eikrem så langt vært fantastisk sentralt på midtbanen. Bevegelsene hans og overblikket sammen med presisjonen i pasningene, gjør at Molde har kommet til sjanser hjemme selv om motstanderne har ligget lavt i banen.

Hva nå når Molde får besøk av Lillestrøm? At Molde har null poeng på bortebane betyr ingenting for guttene på mandag. At de har full pott hjemme, betyr mye.

Ingen i spillergruppa tviler på at de kan slå Lillestrøm hjemme. Og det tror jeg LSK-spillerne får kjenne på kroppen. De kommer ikke til å få et sekunds fred med ballen ute på gresset på Aker Stadion.

Lillestrøm har, som Molde, spilt godt hjemme og hatt en litt svakere åpning på bortebane. Og som Molde har de fortsatt til gode å finne nettmaskene på bortebane.

På Åråsen har de spilt to gode kamper mot RBK og VIF som de hadde fortjent å vinne. Men de greide ikke å dra med seg mer enn 2 poeng fra de kampene.

Totalt står de med 3 poeng når man plusser på poenget de fikk på Hønefoss i åpningsrunden.

Der var LSK heldige, så ting har vel på en måte utlignet seg litt for dem. Kanarifuglene står altså uten seier i år og jeg ser ingen grunn til at den første skal komme i Molde på mandag.

LSK spiller ikke lenger som LSK gjorde. De spiller ballen langs bakken, er gode fremover og har gode offensive spillere med fart og gjennombruddskraft. Samtidig synes jeg de viser svakheter bakover, og da spesielt mot det Molde står for som lag.

Når ballen går fort fremover langs bakken, sliter LSK-forsvaret. Dette er noe jeg tror MFK-laget gleder seg til å utnytte. At de er gode fremover og sliter litt mer defensivt, fikk vi kanskje det største beviset på i treningskampen mot Molde før seriestart. Molde vant 5-4, og jeg tror Molde har vært flinkere enn LSK til å tette igjen bakover siden den gangen.

Ole Gunnar har nok et problem med å ta ut de «riktige» elleve mann til mandag. Gatt, som har vært glimrende i år, er skadet. Eikrem er tvilsom til kampen.

To spillere som har vært toneangivende så langt i år. MFK må ta av bredden i stallen som de har. Og valgene er mange så jeg tviler ikke på at de stiller et lag mer enn godt nok til å feie LSK av banen. MFK har sluppet inn to mål hjemme på Aker Stadion. Begge noen perler av skudd i Bugges venstre kryss. Så om Ole Gunnar har funnet ut en måte å stoppe det på i tillegg, så blir dette tre nye poeng til hjemmelaget.

  Mest lest akkurat nå

  1. 1
   KULTUR
   Publisert:

   Karpe-medlemmet ble sjokkert da han så hvilke ytringer folk blir dømt for. Nå ønsker han endring.

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5