Meninger

Han er Bergens nyeste og kuleste helt

BLOGG: Hva er den mannen laget av, spør Doddo.

Kristoffer Barmen var iskald da Brann trengte det som aller mest mot Kristiansund. Foto: Ørjan Deisz

 • Doddo
  Doddo

doddo17.jpg Foto: Vegar Valde

Med opprykkskampen borte mot Mjøndalen fortsatt tungt i minnet, satte jeg meg ned med skjelvende følelser før denne ekstremt viktige kampen mot Kristiansund. Da det gjaldt som aller mest i fjor, kollapset Brann som et korthus. Ville de gjøre det igjen?Nei, Nilsens lag er blitt noe helt annet enn det han overtok etter Rikard Norling.

 • Sjekk denne: BT har samlet alt Brann-stoffet i en egen opprykksseksjon

Brann under sotraværingens kyndige ledelse er blitt et hardtarbeidende og duellsterkt lag med stor løpskapasitet. De er ingen estetisk nytelse å se på, men de taper ikke. Dette er den trettende kampen på rad med poeng, og det er en historisk sterk rekke.

Siste Norling-rest blåst bort

Sakte, men sikkert har Nilsen manøvrert Brann-skuten på rett kjøl. Det har han gjort med enkle men helt nødvendige midler. Lars Arne Nilsen vet bedre enn noen andre – det var derfor sportsjef Rune Soltvedt hadde ham som førstevalg da ny trener skulle ansettes – at Obos-ligaen ikke kan vinnes med naiv og ballbesittende fotball.

Her er det defensiv organisering, kontringer og dødballer som gjelder. Underholdende fotball i denne divisjonen, spesielt på bortebane, kan vi bare glemme.

Med seieren over Kristiansund kan vi slå fast at de sist restene av den Norlingske ånd er blåst bort. De lite attraktive egenskapene – den forvitrede selvtilliten, det vinglete laguttaket og den svake kondisjonen – er alle tatt av Sotravinden som kom susende inn på Brann Stadion i slutten av mai.

Les også

Demidov: - De må ha gjort dårlig research

Kun opprykket teller

For den nøytrale seer må den såkalte opprykksfinalen vært et skrekkelig skue. Det var ikke mye vakkert over det verken Kristiansund eller Brann foretok seg oppe i klippfisklandet, men det gjør absolutt ingenting, ikke for oss Brann-supportere. I år er det bare opprykket som teller. Brann hører ikke hjemme på dette nivået.

Brann vant fordi de ga Kristiansund litt av sin egen medisin. Det medisinen inneholder en god porsjon fysisk fotball, en dose kontringer og en dose dødballer. Brann fulgte resepten. Jeg kan ikke påstå at de gjorde det til punkt og prikke for pasningskvaliteten som Brann utviste var laber.

Selv primitiv fotball krever en viss presisjon. Men siden Brann har to spillere i midtforsvaret som definitivt holder eliteserienivå, Acosta og Demidov, så unngikk Brann å få mål i mot. Midtstopperduoen ga alt i alle taklinger. De trykket til i duellene slik vi knapt har sett Brann-spillere gjøre før. Hardt, men fair.

Les også

Kristiansund-treneren: - Brann hadde litt mer flaks enn oss

Merkelig straffe

Brann ryddet unna og ventet på at den rette muligheten skulle dukke opp. Aller helst ville de skåre på en perfekt utført kontring, men dødballer er helle ikke å forakte. Og sjansen kom da vi minst ventet det. Kristiansunds spiller Aliou Coly klønete det til og slo til ballen med hånden.

Hvorfor?

Jeg aner ikke, men takk skal du Mister Coly. Dommeren dømte korrekt straffe, og da var det Barmen-time igjen. Byenes nyeste og kuleste helt, mannen som nå kan få kallenavnet Fugl Føniks, vandret frem med verdens største selvtillit. På ny var han iskald.

Straffen ble en ny Barmen-klassiker.

Hva er den mannen laget av?

Les også

Barmen ga grei beskjed: - Jeg tar straffesparket

Bacalao-feiring?

Brann har overtatt andreplassen. Nå begynner også jeg å tro at det kan bli opprykk, men la meg i seiersrusens time minne om at neste hjemmekamp blir misnt like viktig som kampen mot Kristiansund. Brann har fortsatt tolv poeng å spille om, de fleste av dem bør de kapre.

Den kampen spilles 14. oktober. Frem til det skal jeg imidlertid smatte på denne vidunderlige kristiansundskaramellen. Det er til og med mulig at jeg i dag feirer seieren med et godt måltid bacalao.

 1. Les også

  VIDEO: Brann skaffet seg overtaket i oppryksstriden

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. SK Brann

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Brann-forvandling verdt millioner

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Barmen er en av de første treneren tar ut på laget

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Barmen ga grei beskjed: - Jeg tar straffesparket

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Her er situasjonen som frustrerer Brann

 5. FOTBALL
  Publisert:

  - Bergen er himmel eller helvete. Etter hvert slutter du å bry deg.

 6. MENINGER
  Publisert:

  Den utskjeltes revansj