Doddo om Branns nedrykklag: Det er ikke lønn de skulle hatt, men straff

Brann-bloggeren reagerer på Brann-spillernes lønn.

Brann-spillerne klarte ikke å unngå nedrykk i fjor.
  • Doddo
    Doddo

Det er mange som tjener godt her i landet, men det er få som tjener mer enn fotballspillere på et nedrykkslag. Når slike spillere får utbetalt millionlønninger, blir en litt provosert.

Det er ikke lønn de skulle hatt, men straff.

Tenk bare på hvilket uføre Piotr Leciejewski og de andre på Brann-laget har satt klubben i, både økonomisk og sportslig. Burde de ikke det minste hatt anstendighet til å gå frivillig ned i lønn?

Les også

Nå vil Brann kutte i spillernes lønn

Står ikke i stil med resultatene

Om ikke de selv mener det, tipper jeg at det er mange supportere som er av den oppfatning. «Klart de skal gå ned i lønn. At tre av spillerne til og med tjener over 2,5 millioner kroner i året er jo hinsides all fornuft”, vil nok mange utbasunere.»

Doddo er BTs Brann-blogger.

Brann-lønningene står rett og slett ikke i stil med resultatene. De to begrepene, lønn og resultater, lever på to ulike planeter i Brann, de har ingenting med hverandre å gjøre.Dagens Brann-spillere har det sammenlignet med sine kollegaer i første divisjon usedvanlig godt. Det er ingen av dem som trenger å spe på inntekten med krepsefiske, slik Steffen Lie Skålevik på Nest-Sotra må gjøre.

Det er imidlertid ikke følelsene våre som kan styre lønnspolitikken i Brann. Å kutte i lønningene er verken enkelt eller moralsk riktig. En avtale er en avtale, og en lønnsavtale er nærmest for hellig å regne. Ledelsen i Brann kan strengt tatt ikke komme løpende etterkant av en svak sesong og endre på noe som helst, så sant det ikke er nedfelt i kontrakten.

Brann trenger toppmotiverte menn

I en sesong da Brann bør rykke opp, bør heller ikke ledelsen fremtvinge uro og usikkerhet hos spillerne. Brann trenger toppmotiverte menn og da vet jeg ikke om lønnsreduksjon er den rette medisinen.

Det er mye som tyder på at Brann er i pengeknipe, og at Barmens forslag om å budsjettere med et underskudd på 10 millioner kroner for 2015 ikke har slått særlig godt an hos Branns medlemmer.

Men så ille kan den økonomiske situasjonen ikke være. Det virker unektelig litt råflott å handle inn en ny midtstopper når stallen allerede består av seks midtstoppere. Da tenker jeg: Er virkelig alle andre budsjettposter enn lønn sjekket ut?

Hva mener du? Gjør ledelsen i Brann det rette? Synes du spillerne skal gå med på lønnsreduksjon?