Meninger

BLOGG: På`an igjen...

<p>Ryker medaljene med Sokolowskis skade?</p>

hp-joergensen-body
  • Hans Petter Jørgensen

Statistikksenter Eliteserien:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

I det skadeproblemene til Viking endelig var over kom beskjeden om at Tomasz Sokolowskis lyskeskade er så alvorlig at sesongen er over. Det er trist beskjed for Soko og et slag i trynet for Viking. Gislason har akkurat pakket snippesken, og Viking står plutselig uten spiller i ankerrollen. Sokolowski hadde knapt flis i fingren som Lyn-spiller, men har vært plaget av skader i hele Viking-karrieren.

Andrè Danielsen hadde ingen heldig dag som erstatter for Soko på søndag, men har tidligere vist at han fikser denne rollen godt. Han er det naturlige valget slik troppen ser ut nå, men er det godt nok? Mitt inntrykk er at Danielsen kommer enda mer til sin rett som indreløper eller kant. Han har duellstyrken, men mangler en bit på kreativitet og pasningsferdighet.

Etter en god start på sommeren har Viking to svake kamper på rad, og sakker akterut i forhold til medaljene. Østenstad har sagt at det ikke er aktuelt med forsterkninger i dette vinduet, men spørsmålet er om vi samtidig vinker farvel til en topplassering?

Danielsen kan fylle rollen, og vi har flere unggutter som kan bidra litt på midten. Både Landu Landu og Berisha er gode nok som back up, med Horn tilbake er det snev av konkurranse i forsvar og det er kamp om plassene på topp. Spillertroppen pr. dags dato holder grei Tippeligastandard, men vi savner det lille ekstra som kan vippe medaljekampen i vår favør. Finner Fillo og Birkir tilbake til formen, våkner Ødegaard og sprudler Nevland kan det selvsagt holde, men kampen mot Sandefjord skrek etter en spiller ala Gislason. Islendingen er nok dessverre uaktuell pga svært høy lønn.

Viking brukte mye penger foran sesongen, og svake publikumstall har gjort kassen slunken. Jeg ønsker ikke at vi skal bruke penger vi ikke har, for så å havne i samme uføre som Brann, Lyn, Start og co. Da er det bedre å satse på spillerne vi har, gi noen av unggutta matchtrening, håpe på hell i cupen og tro på neste år.

Hva mener du: Må Soko erstattes eller klarer vi oss med det vi har?

HP

Les også

  1. Et blaff eller en begynnelse?

  2. Nisja blir trolig i Viking

  3. Slik blir Viking-laget med Erik Nevland

  4. Nevland fortsatt ikke klar

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger