Spisskrise i Viking? Hvilken spisskrise?

Blogg: Vi var mange som fryktet at målene skulle tørke inn etter at Veton forsvant til Tyskland. De bekymringene forsvant vel i går?

Sulemain Abdullahi og Jon Dadi Bodvarsson markerte seg med totalt tre scoringer mot Aalesund.
  • Hans Petter Jørgensen

Viking vant virkelig i lotto da prøvespillerne Abdullahi og Adegbenro dukket opp i Vikinghallen for noen måneder siden.

Måten disse to har tatt nivået på er bare imponerende. Abdullahi syntes jeg blir bare bedre og bedre for hver kamp. Høydepunktene fra gårsdagens kamp viser en spiller som skaper sjanser og en spiller som er på rett sted foran mål. Adegbenro har variert mer, men i går viser han både fart, teknikk og styrke.

Viking-blogger Hans Petter Jørgensen.

Disse to spillerne kan bli en gullgruve for Viking. Jeg tenker selvsagt på et fremtidig salg, men de kan også sørge for Viking-suksess på kort sikt. Så krysser jeg fingre, armer og tarmer for at suksessen ikke skaper problemer. Viking og Tippeligaen kan fort bli for liten for slike talenter. I samme kamp leverer Jon Dadi årsbeste. Målene er flotte og han har også assist på Abdullahis scoring. Vi er mange som er usikre på islendingens kvaliteter, men i går leverte han virkelig varene.

Spørsmålet er hva som skjer med Bödvarsson denne sommeren? Et spisspar som Dadi og Abdullahi kan gi Viking etterlengtet suksess på banen og penger i kassen. Sannsynligvis mer penger enn det en overgang til Kaiserslautern vil gi. Risikoen er selvsagt at høsten blir en nedtur og Jon Dadi forsvinner gratis om seks måneder.

Les også

I dag følges Viking over hele Europa

Viking har hatt prøvespillere på besøk som har imponert. Både Rocky Lekaj og Kieffer Moore var positive bekjentskaper på treningsfeltet. Det er likevel mye forlangt at en av disse skal kunne ta nivået og erstatte Jon Dadi på direkten om han skulle forsvinne i sommer. Sportslig sett er det mye som taler for å beholde islendingen ut sesongen.

svp://101004?view=bt

Se høydepunktene fra Viking-Aalesund 4-1

Jeg leser at enkelte reagerer på at en Chikere i avgang fikk sjansen foran ungguttene Zymer og Hummervoll. Det tror jeg i stor grad skyldes at juniorlaget er involvert i NSE Camp denne helgen. Begge er garantert aktuelle fra start når Viking spiller om turneringsseier mot Hønefoss på mandag.

Hva mener du? Vil Abdullahi og Bödvarsson sørge for at Veton ikke blir savnet?