Meninger

Mjelde høstens dirigent

<p><strong>KOMMENTAR:</strong> Erik Mjelde viste mot Molde at han har egenskapene til å bli høstens Brann-dirigent, skriver Tore Strand.</p>

Haugen Bentley Mjelde
  • Tore Strand

Etter at Rodolph Austin forsvant og Tomasz Sokolowski ble skadet, har Brann-midtbanen levert ujevne prestasjoner.

Erik Mjelde viste i går at han har egenskaper som kan gjøre ham til høstens Brann-dirigent.

Gårsdagens kaptein førte an i en helhjertet Brann-oppvisning som senket serielederne fra Molde. Det var et kollektiv løft fra Brann etter den begredelige forestillingen mot Odd i forrige runde. Sentralt i Brann-nedsablingen av Molde var Erik Mjelde.

Han har ved flere anledninger tidligere i sesongen forlatt Stadion før kampuret har rundet 90 minutter etter tidvis flaue prestasjoner. Jeg tror Erik Mjeldes fotballegenskaper pr. i dag bedre kommer til sin rett lenger bak på banen. I den hengende spissrollen har han ofte manglet hurtigheten som skal til for å finne åpningene for andre, og for selv å komme i skuddposisjon.

Som en defensiv midtbanespiller kommer hans kvaliteter bedre til rette.

I går var han sterkt delaktig i at Moldes vanligvis så velspillende kollektiv aldri kom i gang. Kun i perioder i går fikk moldenserne vist noe av det som har sendt dem til topps på tabellen. Erik Mjelde og et Brann-lag som var på hugget fra start, demmet godt opp for Molde-offensiven som kun i små perioder skapte bryderi for Brann.

Delaktig i det var Mjelde, som med sin ro spredte baller til medspillere med presisjon og hyppighet som fikk Brann til tider å dominere kampen.

Med skadefortiden til Sokolowski er det usikkert hvor stor rolle han kan spille mot slutten av sesongen. Derfor var svaret Mjelde ga i går da han fikk sjansen fra start igjen, av stor betydning for det som skal skje de neste ukene. I går viste han seg frem som den fighteren og lagspilleren han kan være på sitt beste. Derfor var det velfortjent hyllest han fikk da han forlot Stadion-gresset noen minutter før slutt. Tom for krefter, men helst sikkert med en god følelse etter en gjennomført arbeidsøkt.

Det var det andre som kunne gjøre også. Hassan El Fakiri reiste seg også etter den svake innsatsen mot Odd, og på en dag da Brann var best i de avgjørende situasjonene, var det også gledelig å se at andre som fikk sjansen slo til.

Da tenker jeg først og fremst på en Simen Wangberg som viste stopperspill av klasse. Jeg har vært usikker på hans kvaliteter i og med at han plutselig ble fjerdevalget i Rosenborg. Fortsetter han som i går, kan han vise seg som et smart kjøp. I tillegg til å spille en god kamp og score et viktig mål, sto han også frem som en forsvarsdirigent i Markus Jonssons skadefravær.

Ved siden av seg hadde han også en Jonas Grønner som nok en gang viste sitt potensial. At han i tillegg har en god pasningsfot som var delaktig i Branns første scoring, viser at talentet er der. For en 18 år gammel stopper handler resten om å få mer kamptrening og finpusse på detaljer. Da er det godt å vite at han er ydmyk nok til å innrømme tvilsomme involveringer i to situasjoner i går. En endte med Molde-scoring, den neste var det en Piotr Leciejewski-redning som sørget for at ungguttens feil ikke ble avgjørende. Men resten var bunnsolid fra stoppertalentet.

En annen som ga et klart svar om at han bør spille en rolle i fortsettelsen, var Fredrik Haugen. At han ikke var på hugget gjennom hele kampen, må manglende kamptrening ta litt av skylden for. Men i går var Haugen langt mer involvert i sin offensive midtbanerolle enn han har vært tidligere. Hans spill var til tider av solid klasse. Klarer han i tillegg å sette mer fart i lengderetningen når mulighetene byr seg, kan han bli enda mer betydningsfull for Brann i fortsettelsen enn han var i går. Men svaret var klart. Han viste nok til at det bør bli flere kamper fra start.

Tap mot Odd etter en svak kamp, og seier mot Molde etter et av sesongens bedre oppgjør en uke senere, viser at det svinger i Brann-leiren. Målet må bli å heve bunnivået et par hakk. Da kan høsten gi flere oppturer for et Brann-lag som er i ferd med å gjøre Stadion til et fort. I Molde snakker en helst sikkert om europacup-bakrusen i dag.

Kan Brann følge opp gårsdagens prestasjon, kan vi kanskje også ta ordet europacup i vår munn når det nærmer seg sesongslutt.

Les også

    Les mer om

    1. Fotball
    2. Kommentar