Meninger

«Hva skjer med Jonevret?»

BLOGG: Det er helt normalt at spillere lever med usikkerhet rundt ny kontrakt. Det er mer problematisk når det gjelder trenere.

TANKEFULL: Kjell Jonevret fikk litt å tenke på med tapet mot Aalesund. Foto: PÅL CHRISTENSEN

 • Hans Petter Jørgensen
Kommentar
Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kjell Jonevret har kontrakt ut 2015-sesongen. Det betyr at Viking kan møte neste sesong med en trener som sitter på oppsigelse. Vi så en mulig effekt av dette i Aalesund denne sesongen. Det ble mye fokus på Janne Jönssons situasjon og Aalesund slet tungt i serien.

Med årets sesong friskt i minne er det ingen tvil om at Jonevret vil oppleve økt press og usikkerhet i oppkjøringen og sesonginnledningen. Det er strengt tatt ikke noe klubben trenger.

På den annen side er det ikke uproblematisk om Viking velger å forlenge med Jonevret nå. Måten laget utviklet seg på etter en lovende innledning gjør at Kjelle ikke sitter like trygt i stolen som før. Mange av oss husker også situasjonen når Uwe Rösler forlenget kontrakten med Viking vinteren 2009. Det skapte huskestue, og ble da også en meget dyr tillitserklæring for Viking-styret.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Nå skal det også sies at Jonevret ikke har nevnt ny kontrakt med ett ord. Snarere tvert i mot. Det kan faktisk være at Kjell Jonevret ikke er særlig interessert i et lengre opphold her i byen. Han har ikke fått de arbeidsvilkårene han var forespeilet, og har måttet forholde seg innbitt lojal til stadige sparetiltak på både spillere og trenere. Jeg vet at Kjelle har en drøm om fullsatt stadion og et Viking som leverer varene. Han har nok ikke lyst til å skrinlegge prosjektet, men det avhenger helt av hvilken backing han får. Lykkes emisjonen slik at de riktige spillerne han hentes og det sportslige apparatet styrkes, så stiger nok også lysten. Blir det fortsatt sparekniv kan det like gjerne være at Kjelle takker nei til en eventuell forlengelse.

Hvordan en enn vrir og vender på det er det ingen heldig situasjon med en trener på utgående kontrakt. Det skaper usikkerhet og utrygghet i en klubb som egentlig trenger stabilitet. En tillitserklæring i form av en forlenget kontrakt kan derimot fort bli dyrt for klubben vår.

Et alternativ som jeg har stor sans for er løsningen med en såkalt ”rullende kontrakt”. Det er en løsning enkelte klubber bruker, og likner på en normal ansettelse der arbeidsforholdet løper uten tidsavgrensning helt til oppsigelse. På den måten slipper en den svært kostbare kompensasjonen som må betales når treneren får sparken midt i en kontraktsperiode.

Hva mener du? Lever du godt med Jonevret på utgående kontrakt? Eller bør Viking forlenge med Kjelle?

 1. Les også

  Viking-spiller om Island-suksessen: - Det er utrolig, som en drøm

 2. Les også

  - Viking jakter på dansk U21-landslagsspiss

 3. Les også

  Viking mangler vinnerkultur

 4. Les også

  «De rette spillerne må forlate klubben, de rette spillerne må inn»

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Kjell Jonevret
 4. Viking FK

Relevante artikler

 1. MENINGER

  Oddsen synker på Jonevret-avgang

 2. FOTBALL

  Viking-direktør: - Ikke tema å forlenge med Jonevret

 3. MENINGER

  «Har det oppstått knute på tråden mellom direktør og trener?»

 4. FOTBALL

  Viking-spillerne etterlyser avklaring om fremtiden

 5. MENINGER

  Nå trengs det avklaringer, Viking!

 6. FOTBALL

  Jonevret forlenger med Viking