Meninger

For en skandaløs og elendig timing!

BLOGG: Brann-ledelsen er i utakt med supporterne, mener Doddo.

KRITISK: Doddo mener timingen for å forlenge med Skarsfjord var helt feil.
 • Doddo
  Doddo

Helt alvorlig, jeg kan knapt erindre at det har vært så laber interesse for Sportsklubben Brann som det er akkurat nå, det må i så tilfelle vært på 1980-tallet da Brann annen hvert år rykket ned fra toppdivisjonen. Det er ikke bare det at det er stadig færre mennesker å se på Branns hjemmekamper, men folk flest, også de som tidligere gikk regelmessig på Stadion, har sluttet å bry seg om klubben. Det har jeg et godt eksempel på. I 2008 var vi 14 venner som hadde partoutkort, og satt på samme rekke. I år er det kun to igjen av dem.

Gir blaffen

Forbausende mange hordalendinger gir blaffen i om de taper eller vinner. Brann tiltaler dem ikke. Produktet som klubben fra Norges nest størst by leverer er middelmådige. Spillestilen er verken fugl eller fisk, og den er omtrent like sexy som damene i baren til Pondus. Spillet og spillerne, resultatene og prestasjonene, det er ingenting som klarer å løfte stemningen i byen. Det meste er på det jevne, av og til bare grått og kjedelig, av og til bare tragisk.

Selv byens aviser som tidligere leverte flere sider Brann-stoff daglig, ser ut til å ha mistet litt av interessen. Det kan gå dager uten at det står ett eneste ord om Brann.

Lite attraktivt

Branns lite attraktive spillestil kler klubben dårlig, den kler byen dårlig, og den kler Branns supportere ekstremt dårlig. Angrepsfotball, sjanserik fotball, ballbesittelse, dobling på kant og mange mål, det er det vi forbinder med Brann, det er en del av Branns identitet, det vil si, det var en del av Branns identitet. Det som en gang i nær fortid ga Brann medaljer av ulik valør, har blitt erstattet av en type fotball som helt sikkert hadde blitt elsket på små steder som Sogndal og Hønefoss, små steder der supporterne ikke ber om annet enn å overleve. Men i Bergen fungerer den dårlig, og for mange supportere fungerer spillestilen som et signal om at de bør holde seg hjemme.

Spillestilen er verken fugl eller fisk, og den er omtrent like sexy som damene i baren til Pondus.

Rune Skarsfjord kan ikke få skylden for alt som er galt med Brann. Han er ikke alene om å styre på Kniksens Plass, men uansett hvordan man snur og vender på det, så er det han som har hovedansvaret for utviklingen. Den handler ikke bare om laber interesse for klubben, lite attraktiv spillestil, og sensasjonelt svake resultater på bortebane, men også om en spillergruppe som er kraftig delt i synet på sin trener.Skal vi tro BA i dag , er tilliten til Skarsfjord ”all time low”.

Vanskelig å forstå

Og med alt det ovennevnte som bakteppe, er det vanskelig å forstå hvorfor ledelsen i Brann velger å forlenge kontrakten til Skarsfjord akkurat nå. De er fullstendig i utakt med supportere flest, og delvis i utakt med spillerne.

Men som kjent handler ikke moderne fotball om hva supportere eller spillere mener. Det meste handler om penger, om mye penger. I Branns tilfelle handler det om Trond Mohns penger. Trond Mohn likte Mons Ivar Mjelde, derfor ble kontrakten hans forlenget i 2008. Trond Mohn liker Roald Bruun-Hanssen, derfor ble han Branns daglige leder. Trond Mohn liker Rune Skarsfjord, derfor blir kontrakten hans forlenget.

Liksom medlemsstyrt

Drit oss andre, vi som gjør klubben til det den er, supporterne. Drit i at Brann liksom skal være en medlemsstyrt klubb.

Det er mye positivt å si om kontinuitet, det er mye positivt å si om hjemmestatistikken, om rausheten til Trond Mohn, om talentutviklingen og om jobben har gjort Skarsfjord har gjort så langt – ikke minst det han fikk til med et nytt og ungt lag i 2011. Men med murringen i spillerstallen, midt i en periode med stagnasjon, etter snart ti måneder uten en borteseier, er tidspunktet for kontraktsforlengelsen skandaløs. Kunne ikke styret og Roald Bruun-Hanssen (les: Trond Mohn) i det minste ventet til etter sesongen og sett det an?

Les også

 1. Glade for kontinuitet

 2. Brann forlenger med Skarsfjord

 3. Nettstorm mot Skarsfjord-kontrakt

 4. - Jeg føler jeg har støtte i spillergruppen

 5. Trond Mohn gir Brann ti millioner

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. SK Brann