Meninger

Den siste viking takker av

<p>KOMMENTAR: Søndag spiller hedersmannen Amund Skiri sin siste kamp i Aalesund-drakta, og dermed er heltene fra 2002-sesongen definitivt historie.</p>

skiri

  • Helge Skuseth
    Helge Skuseth
  • LIVE kl. 18: Aalesund — Sandnes Ulf

For Amund var den siste viking, den siste spilleren fra opprykksgjengen i 2002 som fortsatt holdt det gående i AaFKs A-stall.

De har gitt seg én etter én, som Frank Mathiesen, Trond Fredriksen, Frode Fagermo, Herman Ekeberg og Tor Hogne Aarøy. Skjønt - kanskje Aarøy dukker opp igjen neste sesong?

Men Amund Skiri - aldri har en romsdaling oppnådd en slik heltestatus i Ålesund. Han var bortimot den første romsdaling som ikledde seg den oransje drakta.

Men Amund kom ikke til duk og dekket bord. I sin første sesong i 1997 ble han avspist med noen minutter som innbytter, i en alder av 19 år. Da berget AaFK seg i aller siste kamp, i en vannpolo-kamp på Kråmyra ble Harstad slått 3-1 foran 899 elleville tilskuere. Amund fikk ett minutt på slutten . . .

Men neste år var han fast inventar, selv om sesongen ellers ble nitrist og endte med et klart nedrykk. Men Amund var der, og det har han stort sett vært siden.

(Artikkelen fortsetter)

Rekdal: -Amund skal få en god klem

Lederskikkelse

Han ble tidlig en lederskikkelse i klubben, sin unge alder til tross, og AaFK-patriotene elsket denne beskjedne karen som alltid ga alt.

Han prøvde seg halvannen sesong i VIF, og fikk med seg et seriemesterskap derfra, men så var det tilbake til AaFK sommeren 2006. Og siden har han vært her - heldigvis.

Kronen på verket for ham og alle AaFK’ere var da han satte inn det avgjørende straffesparket i cupfinalen mot Molde. Bedre dramaturgi kunne selv ikke Alfred Hitchcock ha kommet opp med, romsdalingene som knuste Romsdals drøm.

(Artikkelen fortsetter)

Moldepatrioten som ble AaFK-helt

Men nå er det altså slutt. Amund blir Herd-gutt, men han returnerer garantert til AaFK i en eller annen stilling før eller senere.

Han blir savnet - du kunne liksom alltid stole på Amund, den trauste og rolige spilleren som alltid gjorde jobben uten fiks-fakserier. Det er aldri noe tull med Amund, hverken på eller utenfor banen.

Ha en flott siste dag på jobben, Amund!

Les også

    Les mer om

    1. Fotball
    2. Kommentar