Nå er det krise

<p>På tide å tenke nytt – og ungt, mener Doddo.</p>

Bergen 20120330. Eliteserien fotball, Brann - Sandnes Ulf, Branns trener Rune Skarsfjord i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sandnes Ulf på Brann stadion fredag kveld. Kampen ender 3-1.Foto: Marit Hommedal / Scanpix
  • Doddo
    Doddo

Brann har aldri tidligere tapt mot verken FK Haugesund eller andre Haugesundslag som Djerv 1919, Vard og Haugar i en seriekamp i toppdivisjonen. 21. april 2012 skjedde det, og det var det ingen som ble overrasket over. FK Haugesund er nemlig et uhyre sterkt hjemmelag, mens Brann er inne i en dyp krise. Tre poeng på fem kamper kan ikke karakteriseres som annet enn kritisk for et storlag som Brann.

Brann spilte bedre og ga Haugesund kamp. De viste fremgang. Men å betegne tapet mot FKH som en kjempekamp, slik Rune Skarsfjord gjorde like etter kampslutt, kan jeg ikke si meg enig i. De kjempet, ja vel, men noe overtak, mange sjanser, fint spill, så i hvert fall ikke jeg. Poeng ble det heller ikke, og da er vi i sannhetens navn et langt stykke unna en kjempekamp.

Men Herr Skarsfjord prøver så godt han kan å bygge opp selvtilliten på sine skakkjørte spillere, og sine egne valg.

Det er mulig at det snart vil løsne for Brann med taktikken som Skarsfjord legger opp til, og med de spillerne som han velger. Men jeg tror ikke det.

Jeg tror at han er nødt til å gjøre større forandringer på opplegget sitt. Systemet som fungerte så fint i fjor, med Guastavino som hengende spiss, og Torp som arbeidsjern og duellspiller på midten, er blitt en vits med erstatterne.

Systemet må tilpasses de spillerne han har. Kim Ojo trenger mer hjelp der fremme. Han må få flere presise baller å jobbe med, og det tror jeg han vil gjøre med en rendyrket spiss ved sin side, og da tenker jeg på Niasse.

Han bør også bruke unge Barmen mer. Både mot Molde og Strømsgodset hadde han vellykkede innhopp. Likevel blir han på ny benket. Skarsfjord gjennom sin tid i Brann vist at han nesten alltid fortrekker de eldre fremfor de unge.

Det er ikke bare på tide å tenke nytt, det er også på tide å tenke ungt.

Brann har etablert seg som et bunnlag. Hvordan skal Brann komme seg ut av dette?