Brann styrer mot nedrykk

Når Brann har tapt sju av åtte hjemmekamper og ligger der de ligger på tabellen, er det krise, skriver Doddo.

Vikings Bjørn Sverrisson klinket til fra 30 meter og traff perfekt. Det sørget også for seier mot Brann.
  • Doddo
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Isolert sett var ikke denne kampen noen krise. Brann var det førende laget, de skapte flest sjanser, og baklengsmålet kan nesten kalles et lykketreff. At Brann tapte mot Viking ville jeg under normale omstendigheter kalt uflaks.

Men når dette var det sjuende tapet av åtte mulige hjemmekamper, og Brann ligger der de ligger på tabellen, fem poeng unna sikker plass, så er det krise. Full sportslig krise. Brann styrer mot nedrykk. Da kan heller ikke dette tapet kalles uflaks, da kalles det udyktighet.

Doddo mener at Brann er på vei mot nedrykk.

Et uavgjortresultat ville vært en oase i denne poengtørken som Brann opplever i egen by, men selv det det klarer ikke Brann.I møtet mot Viking skapte Brann bøttevis med sjanser, men det virket likevel ikke som om de var i nærheten. Kanskje fordi de fleste av mulighetene kom på samme vis, via innlegg. Ingen sjanser ble skapt via smarte veggspill i boksen, det var ingen uventede dribleraid, og det var få skudd fra distanse.

Etter denne kampen kan vi ettertrykkelig slå fast at Orlov og Barmen ikke er noen suksessduo på topp. Begge har svak teknikk, begge er stasjonære, og ingen av dem truer bakrommet. Hvis Brann skal ha et håp om å overleve, må det skje noe med angrepet, både med hvordan de spiller, og hvem som spiller.

Les også

Tror Brann rykker ned hvis ikke hjemmeformen bedres

Det finnes alternativer i egen stall, men det spørs om ikke Brann må ut og handle, hvis det da finnes potente angrepsspillere som det er mulig å kjøpe, for en overkommelig pris.Behovet for en god midtbanespiller, er også prekært. Når Brann spiller med kun to sentrale spillere på midten, mens nesten alle de andre lagene spiller med tre, må det vært to spillere med stor duellstyrke og aksjonsradius. Det har de ikke dag, og det ble skjebnesvangert da Sverrisson upresset fikk lade kanonen.

Det er lys i tunnelen: Forsvaret er bedre enn på lenge. Badji fortsetter med å spille bra. Huseklepp er på gang, og Azar Karadas er en klar forsterkning. Men er det nok?

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk