Meninger

«TIL-styret bør ta ansvar og gå av!»

KOMMENTAR: Alle i fotball-Norge ler av TIL. Klubben er i fritt fall, og det må drastiske grep til for å ta tilbake posisjonen klubben har opparbeidet seg gjennom mange år.

TIL-styret må gå, mener Rune Robertsen.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Den siste uka har det vært fantastisk å bo i Tromsø. Over 20 grader og sol er ikke dagligdags kost i ishavsbyen.

Men på Alfheim stadion, der byens og landsdelens stolthet i rødt og hvitt har gitt supportere og støttespillere uforglemmelige opplevelser i snart 30 år på toppnivå har mørketiden slått inn allerede i august.

Rune Robertsen, sportsredaktør hos iTromsø.

Sparkingen av TIL-trener Steinar Nilsen som ble offentliggjort tirsdag for en uke siden, åpnet Pandoras eske. Det ble først ikke kommentert hva som var årsaken til avgangen, på en pressekonferanse som kommer til å gå inn i historien som pensum på hvordan man ikke skal framstå i media.

Les også

  1. Flovik blir trolig TIL-trener ut sesongen

  2. Nilsen har hyret advokat - møter Tromsø på fredag

  3. I dag kan Flovik få Tromsø-jobben

Trekker seg

Noen timer senere var det spillerne som fikk skylda og hadde ønske om å kvitte seg med Nilsen. At det ganske snart kom ut at mange av spillerne verken var hørt eller enige i beslutningen i forkant av sparkingen, fortalte om en forhastet avgjørelse.

I dag, en uke senere, kom beskjeden om at styremedlemmene Kjetil Emil Olsen og Trond Vidar Hansen i TIL Holding AS gikk av på grunn av "måten avviklingen av arbeidsforholdet til klubbens hovedtrener ble håndtert på."

Etter det iTromsø kjenner til, handlet dette mye om hvordan Aronsen har framstått i media etter sparkingen. Blant annet ga han store intervjuer med hard kritikk av Steinar Nilsen i både iTromsø og Nordlys som var på trykk samme dag som TIL skulle spille en meget viktig bortekamp mot Lillestrøm.

Nærmest samtidig, kom nyheten om at Steinar Nilsen har engasjert advokat, fordi han mener arbeidsforholdet ikke ble avsluttet på rett måte.

I ettermiddag ville ikke Aronsen kommentere om han vurderte sin egen posisjon, men at det "var opp til eierne å avgjøre."

I TIL Holding AS er Troms Kraft og Sparebank1 Nord-Norge de største aksjonærene.

Uten tillit

Det er noe som heter at all PR er god PR. I dette tilfellet har jeg vanskelig for å tro at de mektige konsernene ser med blide øyne på hvordan klubben de har investert store penger i har framstått.

Restene av et styre som per i dag er uten troverdighet og tillit, verken internt eller eksternt, gjør at eierne etter mitt syn ikke har noe valg.

Går ikke styret av selv, bør de få beskjed om det fra de som egentlig bestemmer.

Jeg skrev for en uke siden at TIL var i sin største krise på mange år.

Les også

«TIL er i sin største krise på mange år»

I dag er det lett å fastslå at klubben er i sin største krise på elitenivå. Et styre på ville veier, en splittet spillergruppe, svake sportslige resultater, sviktende publikumstall og en trener som ikke vet hvor lenge han har jobben, snakker for seg selv.

Det må bli en slutt på at Tromsø Idrettslag skal være den klubben alle i fotball-Norge ler av.

Steg én for å komme bort fra det stempelet, er å la leder Per Aronsen og resten av styret går ut av dørene på Alfheim. Sjansen for at de skal kunne vinne tilbake tilliten de er avhengig av er nemlig forsvinnende liten.

Man får inntrykket av at TILs slagord om stolthet, lagånd og redelig spill bare er noen ord på papiret, og ikke betyr noe når det gjelder som mest.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Kommentar
  3. Tromsø IL
  4. Rune Robertsen