Det handler om omdømmet nå

ANALYSE: Ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær som midlertidig manager er Manchester Uniteds julegave til supporterne. De ansetter en ambassadør nesten like mye som en manager.

Ole Gunnar Solskjær skal lede Manchester United ut denne sesongen.
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

En pressemelding fra en klubb som har ansatt en ny sjef vil selvsagt inneholde utelukkende positive ord. Men hva en nevner, og hva som ikke står der, er interessant. Klubbens sterke mann Ed Woodward formulerte det slik: «Vi er sikre på at ansettelsen av Solskjær vil forene klubbens spillere og supportere». Klarere kan det knapt sies. De ansetter en manager for klubben, ikke bare for laget.

Å ansette en manager er en krevende jobb. Hvis det ikke var det ville ikke en så enorm klubb bomme så mye som de har gjort med sine siste ansettelser. Det viktigste er å være tindrende klar på HVA en vil ha før en tenker HVEM en vil ha.

Les hele saken med abonnement