Meninger

To Liverpool-spillere er større enn Steven Gerrard

BLOGG: Han er stor, men ikke størst, skriver Erlend Nesje.

TRIUMFEN: Steven Gerrard løfter Champions League-trofeet som Liverpool-kaptein i 2005.
 • Erlend Nesje
  Erlend Nesje
  Journalist
Les også

Her lærte Gerrard å bli hele Liverpools fotballsjef

Ekte. Trofast. Jordnær. Allsidig. Klubbspiller. Komplett.

Det er vrient å finne svakheter når du skal beskrive Steven Gerrard, Liverpools "Captain Fantastic", som i morgen kveld tar et emosjonelt farvel med Anfield.

Men om det kan kalles en svakhet; Gerrard vant aldri Premier League, det seriegullet skled bokstavelig talt under føttene på ham for ett år siden.

 • Direkte: Liverpool — Crystal Palace lørdag 18.30

Det er også en vrien øvelse å sette Gerrards prestasjoner opp mot andre storheter i klubben. En sånn liste blir aldri riktig. Og det er så mange gode fotballnavn det ikke er plass til.

Nei, jeg har ikke glemt Kevin Keegan, Emlyn Hughes, John Toshack og Steve Heighway – for å nevne noen.

Men dem har jeg ikke sett spille. Derfor er de heller ikke med i vurderingen.

Dette er min høyst subjektive fasit over Liverpools største, beste og viktigste spillere i perioden 1977-2015:

Her er to tidligere Liverpool-helter: Kenny Dalglish og Ian Rush.

1: Kenny DalglishLiverpools soleklare nummer én. Målscorer og tilrettelegger. Smart og allsidig. Enorm lagspiller. Åtte seriegull som spiller og manager. Vant Serievinnercupen (Champions League) tre ganger. Spillende manager da Liverpool vant "The double" i 1985/86. ## 2: Graeme Souness

Huskes av mange som en elendig manager. Men som spiller i perioden 1978-1984, i Liverpools virkelige storhetstid, var Souness enorm. Kaptein, hærfører, tøffing og intelligent. Fem seriegull som spiller. Vant Serievinnercupen tre ganger. Souness er en av de største og viktigste spillere i Liverpools historie. Ferdig snakket.

3: Steven Gerrard

Uten tvil Liverpools beste og viktigste spiller etter år 2000. Allsidig, behersket alt, og smart. Lojal og lokal. Hærføreren da Liverpool snudde 0–3 til 3–3 og vant Champions League-finalen mot Milan i 2005. Har vunnet 10 titler om vi tar med stort og smått. Men mangler den viktigste: Premier League.

4: Alan Hansen

434 Liverpool-kamper i perioden 1977–1991. Smart og elegant midtstopper som fikk med seg åtte seriegull. Ga seg sommeren 1991 og var populær ekspert i "Match of the day" i periode 1992–2014. Ironisk nok fikk han aldri kommentert ett eneste seriegull for Liverpool.

John Barnes, her for England i 1988.

5: John BarnesBlant verdens beste på slutten av 80-tallet. Barnes hadde enorme ferdigheter, han underholdt, og han ledet Liverpool til seriegull i sin første sesong (1987-88). Årets spiller to ganger i England.

6: Ian Rush

Kenny Dalglish slo pasningene, Ian Rush visste hvor ballen kom og scoret. Dalglish og Rush er kanskje tidenes beste angrepspar i engelsk fotball. Scoret totalt 229 ganger for Liverpool over to perioder (1980-87 og 1988-96).

7: Luis Suarez

Si hva du vil om Luis Suarez og alle unotene. Men en fantastisk fotballspiller med ekstreme ferdigheter. Var i fjor nær ved å skyte Liverpool til seriegull nræmest på egenhånd. Vant kun én tittel: Ligacupen i 2012. ## 8: Jan Mølby

Stasjonær og lite løpsvillig. Men strødde pasninger fra sin midtbaneposisjon. Bohem og kulthelt. Tok 43 straffer som Liverpool-spiller i perioden 1984–1996. Bommet på kun én.

Gud - eller Robbie Fowler om du vil.

9: Robbie FowlerFansens favoritt, og det var ikke uten grunn at kan fikk kallenavnet "God". Scoret fem mål i sin Liverpool-debut mot Fulham i 1993. Scoret 100 mål i perioden 1993–1997. ## 10: Xabi Alonso

Liverpool har gjort mange tabber de siste 25 årene. Men at manager Rafael Benitez ønsket å erstatte Xabi Alonso med Gareth Barry sommeren 2008, er kanskje den største av dem alle. Pasningsfot. Genial spiller. Sentral på laget som vant Champions League i 2005.

 1. Les også

  To Liverpool-spillere er større enn Steven Gerrard

 2. Les også

  Gerrard om Chelsea-fansens hyllest: - Ikke imponert

 3. Les også

  Mourinho prøvde å hente Gerrard tre ganger

 4. Les også

  Chelsea knuste Liverpools mesterligahåp

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5