Meninger

Ikke la antall centimeter bestemme

BLOGG: — Hvis Kieffer Moore plutselig begynner å bøtte inn mål, skal jeg printe denne bloggen ut og spise den.

Vikings Kieffer Moore har aldri vært noen hit i Stavanger etter sommerens overgang. Foto: NTB Scanpix

 • Hans Petter Jørgensen

Viking har med rette fått mye skryt for gode kjøp de siste årene. På en plass har derimot klubben bommet ganske kraftig.

Det er tydeligvis en bestemt oppfatning i trenerteamet om at klubben trenger en stor, sterk spiss i stallen. Jeg regner med at tanken er at denne storvokste spissen skal kunne by på andre utfordringer for motstanderforsvaret.

Les også

Tom Nordlie er ferdig i Avaldsnes

Hans Petter Jørgensen blogger om Viking. Foto: Lars Idar Waage

Da særlig når lag ligger dypt på Viking stadion eller når Viking jager mål og må bryte ned et kompakt forsvar.Problemet ligger i at Viking tydeligvis lar antall centimeter over havet være den avgjørende faktoren ved kjøp, fremfor de totale fotballferdighetene.

Osita Chikere hadde samme fantastiske fysikk som Suleiman Abdullahi. I tillegg var Osita ung da han ble hentet og klubben håpet selvsagt på et visst utviklingspotensiale.

Viking tok en sjanse og lyktes ikke. Osita Chikere var stor og sterk, men ikke særlig god. Nå sliter Osita benken for Sogndal.

Les også

Viking vant på LSKs manglende scoringsevne

Kieffer Moore har bare hatt en håndfull innhopp for a-laget. Jeg har i tillegg sett briten i et par kamper for rekruttlaget der han ikke har utmerket seg på noe vis.

Det er litt urettferdig å felle dommen over Kieffer Moore allerede nå, men det må være lov å si at det ikke ser direkte lovende ut.

Jeg vil gå så langt som å si at hvis Kieffer Moore plutselig begynner å bøtte inn mål skal jeg printe denne bloggen ut og spise den. Helst sammen med saus og poteter.

Verken Chikere eller Moore er det jeg vil kalle skandalekjøp. Chikere var vel rimelig billig i drift og Moore har bare kontrakt frem til sommeren 2016. Det negative er at disse tar opp plassen til lokale spisstalent som kunne fått verdifulle minutter på banen. Denne høsten er for eksempel Martin Hummervoll sendt på lån til Island. Han kunne vært en spennende alternativ på benken.

Som trener på gutter 15-nivå lever jeg i en verden der antall centimeter har stor betydning. På dette alderstrinnet finner du gutter som allerede er ferdig utvokste menn sammen med knøttsmå pjokker som kun når disse til brystkassa. Det blir feige lag noen ganger og det har betydning for laguttaket.

På A-laget bør derimot ikke antall centimeter over havet være et kjøpssignal. Det håper jeg Viking nå har lært. Skal dere hente spiss, hent en god spiss. Om han nå er 1.69 eller 1.89. Hva mener du? Trenger Viking en «targetman»?

 1. Les også

  Fem avgjørende Viking-kamper

 2. Les også

  Det er typisk Viking å slå tilbake

 3. Les også

  «Jeg er stygt redd Viking brukte opp sin kvote med flaks»

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Viking FK

Relevante artikler

 1. MENINGER
  Publisert:

  Tilbake til hverdagen

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Viking sa nei til 5 millioner

 3. FOTBALL
  Publisert:

  «Vi bør glemme hele 2015. Viking anno 2016 blir et ganske annet lag.»

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Jonevret planlegger sesongen uten Kieffer Moore

 5. MENINGER
  Publisert:

  Yanni - verre kunne det ikke blitt

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Moore på vei ut av Viking