Meninger

HP-BLOGG: Forsterkninger for fremtiden

HP mener Viking tar en sjanse når de nå signerer to nigerianske unggutter.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen.
  • Hp

Viking tar en sjanse når de bruker 3 millioner på to unge talenter fra Nigeria. La oss håpe det er et sjansespill som vil lønne seg med tiden.

Hvis vi snur på det kan en også si at det ikke finnes flust av etablerte spisser til 2-3 millioner. Da er det kanskje like greit å bruke pengene på to lovende unggutter som på sikt kan gi Viking en god salgssum? Det er liten tvil om at det er målet for Økland.

Mange afrikanske fotballspillere søker lykken i Europa, men det er de færreste som lykkes. Samuel Abegbenro og Suleiman Abdullahi har kommet et langt stykke på vei når de nå har signert hver sin fireårskontrakt med Viking. Det siste steget opp til førstelaget kan derimot være tøft.

Kom på Viking-døren

Heldigvis ser det ut til at klubben har etablert et godt apparat rundt spillerne, slik at de også skal trives utenfor banen. Overgangen fra Nigeria til Stavanger er rimelig stor, og da kan det hjelpe med en lokal vertsfamilie som kan sørge for en myk landing i Norge.

Samuel Abegbenro er 19 år gammel, Suleiman Abdullahi er bare 18. Førstnevnte har trent med Viking i flere uker nå, og klubben bør ha et godt grunnlag for å vurdere ferdighetene hans. Sistnevnte var her bare en kort periode, men satte spor etter seg.

I følge Økland kom Viking-spillere på døra til direktøren, og sa at klubben måtte signere nigerianerne. Nå er Abdullahi på treningsleir foran det afrikanske U20-mesterskapet. Det betyr at han tidligst kommer til Stavanger rundt midten av mars.

Suleiman Abdullahi (til venstre) og Samuel Abegbenro på Viking-trening.

Trenger tid?

Dette er unge gutter som skal etablere seg i et fremmed land og i en fremmed fotballkultur. Jeg tror ikke vi skal forvente all verden helt fra første treningskamp. Derfor er det viktig at vi gir dem tid. Det dummeste jeg vet er når medier eller vanlige folk stempler spillere som en flopp etter en drøy måned.

Vi ser det blant annet i Liverpool der Brendan Rodgers innkjøp i sommer tidlig fikk et flopp-stempel. Nå storspiller både Sakho, Emre Can og Markovic.

Vi får stadig høre hvor trang økonomien er i Viking. Når klubben nå bruker 3 millioner på en 18-åring og en 19-åring kan det umulig være særlig mange kronene igjen. Det betyr at det ikke kommer en etablert spiss i dette vinduet. Det betyr igjen at Viking satser på det klubben allerede har i stallen.

Med andre ord snakker vi om Jon Dadi, Veton og Chikere. Hvis da ikke dagens innkjøpte unggutter slår til fra første spark.

Hva mener du? Burde Viking gått for en etablert spiss? Eller er du fornøyd med at det satses på unge, talentfulle spillere?

Les også

  1. Vi gir deg alt fra Vikings opphold i La Manga

  2. Viking-spillerne ba Økland signere afrikanerne

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Viking FK