Meninger

Hvis du bare skal se én kamp i år – se denne!

Det skjer nesten alltid noe spesielt når Viking møter Vålerenga. Denne gangen er det til og med en vårlig toppkamp.

Viking-bloggen - Hans Petter Jørgensen (HP) Foto: Lars Idar Waage

  • Hans Petter Jørgensen

Det skjer nesten alltid noe spesielt når Viking møter Vålerenga. Denne gangen er det til og med en vårlig toppkamp.

Ser en bort fra lokaloppgjørene så er det Brann, Rosenborg og Vålerenga som skaper de kjekkeste oppgjørene på Viking stadion. Siden Brann roter rundt i boligbyggelag-ligaen under oss blir det bare RBK og VIF denne sesongen.

Kampene mot Vålerenga har hatt en tendens til å bli minneverdige oppgjør. Den jeg kanskje husker best er 2-3-tapet i 2008. Da kom Vålerenga til Viking stadion for å møte Röslers gutter. Vi hadde ikke tapt hjemme på over ett år.

I løpet av 20 minutter leder Vålerenga 3-0 foran et lamslått publikum.

Mitt mest spesielle minne fra den kampen er hvordan vi på tribunen oppførte oss foran annen omgang. Aldri før har jeg opplevd at publikum så til de grader bidro til å vekke troen på at kampen kunne snus. Aldri før har jeg opplevd at publikum så til de grader oppildnet spillerne.

Det førte også til en episk annen omgang der Viking var millimetere fra uavgjort, men det endte dessverre 2-3. Jeg har likevel gode minner fra kampen på grunn av stemningen som oppstod på stadion.

Les også

Viking har truffet blink med spillerkjøpene

Det blir ikke målfest hver gang, men det har vært noen absurde resultater. I 2010 endte kampen 3-4 og i fjor husker vel de fleste 5-5-kampen. Det er derfor jeg sier at hvis du først er en sjelden gjest på Viking stadion, så er Viking-VIF kampen du bør plukke ut.

Viking – Vålerenga er alltid en åpen fotballkamp. En kamp der Kjetil Rekdal alltid har en plan. Noen ganger virker den, andre ganger går det i dass. En kamp der overtroiske Kjell Jonevret kommer til å stille i treningsdress og stilongs uansett temperatur. Mitt håp er at Kjell må gå med stilongs gjennom hele sommeren.

Det var kø i Vikingbutikken i går. Jeg håper tribunen fylles opp selv om kampen konkurrerer med målgang i Tour des Fjords.

Et lite tips til slutt: Denne sesongen var det meningen at jeg skulle skrive liveblogg og dekke Viking fra pressetribunen. Jeg gav derfor fra meg mitt faste sesongkort på felt J.

Jeg savnet fort supporteropplevelsen, og ba om å droppe livebloggingen. Jeg har derfor levd på enkeltbilletter i noen kamper, men savnet en fast plass. I går fant jeg ut at du kan kjøpe sesongkort nå, og få fratrekk fra kampene som er spilt. Så nå er jeg innehaver av kort og fast plass på J-feltet for en relativt billig penge.

Hva mener du? Har du tro på seier? Hva er ditt beste Viking-VIF minne?

Les også

  1. Her er beviset på Vikings frammarsj

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger