Meninger

Viking og ventetid

BLOGG: Vi er inne i ventetiden. Noen venter på jul. Andre venter på hva som skjer i Viking.

Hans Petter Jørgensen blogger om Viking.
  • Hans Petter Jørgensen

På samme tid i fjor hadde Viking sikret seg en drøss med nye spillere, og planene for neste sesong var klare. I år er det meste usikkert.

Arbeidet som pågår internt i Viking tar sin tid. Det har blitt evaluert hardt og lenge, men foreløpig har vi ikke sett de konkrete effektene av dette.

Beskjeden er at alle i Viking har blitt gjennomevaluert, og at ingen er hellige. Signalene tyder på at administrasjonen i Jåttåvågen vil måtte tåle tøffe kutt, og at klubben på sikt satser på å få råd til både sportsdirektør og spillerutvikler.

Det planlegges videre en omorganisering av måten Viking blir styrt på der både Viking FK og Viking ASA har egne styrer. Planen er at kreftene skal samles i ett elitestyre.

Les også

Er dette Vikings nye sportssjef?

Alle disse planene skal også munne ut i en plan som igjen vil lede til mulig aksjeemisjon. En emisjon som skal gi Viking et økonomisk løft i 2015. En emisjon det har vært snakket om lenge allerede. En emisjon vi venter på.

Emisjon eller ei – beskjeden er uansett at det blir stramme økonomiske vilkår også neste sesong. Det gjør at både Økland og Jonevret må være ekstremt forsiktige når det gjelder spillerforsterkninger. Derfor venter vi også på nyheter om nye spillere inn.

Klubben har allerede brukt overraskende mye midler på den estiske forsvarsspilleren Karol Mets. En spiller som er relativt ukjent for de fleste, men som Viking-ledelsen har stor tro på. En spiller som sannsynligvis er ment som utfordrer for veteran Sigurdsson.

Så snakkes det mye om den danske spissen Emil Berggreen, en ettertraktet ung spiss som vil være et lite varp for Viking. Det snakkes også om Magne Hoseth og Zymer Bytyqi. Alle tre er spennende navn, men fortsatt venter vi på en avklaring.

Les også

De rette typene

Jeg deler Kjell Jonevrets drøm om et fullsatt Viking stadion, men enn så lenge tror jeg byens potensielle Viking-fans sitter på gjerdet og venter. Jeg er stygt redd for at mange tribuneslitere venter forbi fristen for fornyelse av sesongkort. Det handler i stor grad om skuffelse over årets sesong, samt en generell følelse av at Viking ikke holder det klubben lover. Jeg tror Viking må levere på banen før publikum kommer tilbake.

Gode Viking-nyheter er uansett noe vi alle trenger, og en julegave vi alle ønsker oss. Ventetiden er snart over når det gjelder julen. Når det gjelder Viking må vi gjerne smøre oss med mer tålmodighet.

Hva mener du? Hva er ditt største juleønske for Viking?

Les også

  1. Derfor kan det være lurt å hente spanske profftrenere til å trene seksåringer

  2. Mønster er tilbake

  3. Viking-bloggen: Ny spiller og nye tanker

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger