Meninger

Hvem bør starte?

<p><strong>DODDO-BLOGGEN:</strong> At Rosenborg spilte kamp i går, kan tale til Branns fordel søndag.</p>

Bergen 20120715.Eliteserien fotball, Brann - Odd Grenland, Branns Tomasz Sokolowski jubler for 6-2 seier i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Odd Grenland på Brann stadion søndag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
  • Doddo
    Doddo

Det er nemlig ikke uvanlig at lag som spiller tøffe midtukekamper får seg en nedtur når de skal prestere på nytt få dager seinere. Vi husker for eksempel hvordan det gikk med Molde tre dager etter at de vant borte mot Heerenveen 30. august.

Da møtte de Brann på Brann Stadion.

Det er lov å håpe på at historien gjentar seg.

Rosenborg er en hardere nøtt å knekke enn Molde. Etter en treg, for dem å være, start på sesongen, er formen deres nå fryktinngytende. I serien har de ikke tapt på bortebane. Sannsynligheten for at de skal kapre poeng nok en gang er stor.

Alt må klaffe hvis Brann skal ta sin niende hjemmeseier på rad.

Rune Skarsfjord må treffe med taktikken, og han må ta ut det rette laget. Det kan bli helt avgjørende hvem han velger som offensiv midtbanespiller.

Huseklepp, Haugen, Mjelde eller Nordkvelle, det er spillere med ulike kvaliteter, og ulik form. Huseklepp er normalt sett Branns beste spiller, men er han det akkurat nå? Haugen har offensive kvaliteter som overgår nesten alle på laget, men kommer han til sin rett i en kamp der det kanskje blir vel så viktig med duellstyrke?

Og hvem skal spille sentralt i forsvar? Skarsfjord har fire mann å velge blant. Grønner, Wangberg, Jonsson og Korcsmár. Alle er gode, men hvem er best i øyeblikket? Hvem av dem kan best hamle opp mot Prica?

Noen plasser er det imidlertid ingen tvil om. Selv om det er folk i denne byen som mener at Bård Finne bør overta hans plass, skal Kim Ojo selvfølgelig spille spiss. Selv en svak Ojo gjør stor nytte for laget. Han binder opp folk og skaper rom som midtbanespillerne våre – ikke minst Bentley og Askar – vet å benytte seg av.

Dessuten er Kim Ojo en mann som viser seg fra sin beste side når de store kampene skal spilles. I fjor var han fantastisk i begge kampene mot Rosenborg.

Skarsfjord har mye å tenke på. Skal han tørre å starte med Sokolowski? Hvem skal erstatte Askar? Er Huseklepp klar for nitti minutter?

Skarsfjord vet best, jeg tillater meg likevel å komme med et forslag. Jeg sjanser på Sokolowski, gir Larsen, som er i form, en etterlengtet start og vektlegger rutine:

Keeper: Piotr Leciejewski

Forsvar: Birkir Már Sævarsson, Markus Jonsson, Zsolt Korcsmár, Erdin Demir

Sentral midtbane: Tomasz Sokolowski og Erik Mjelde

Offensiv midtbane: Erik Huseklepp

Kantspillere: Kristoffer Larsen og Bentley

Spiss: Kim Ojo

  • Enig?

Les også

    Les mer om

    1. Fotball
    2. Sportsblogger