Meninger

Mens vi venter på at Jon Dadi Bödvarsson skal score

BLOGG: Viking trenger spisser uten måltørke og flere hjemmeseire, mener HP.

Innbytter Zymer Bytyqi (t.v) var frisk mot Mjøndalen. Jon Dadi Bödvarsson trenger snart nettsus for å forsvare en plass på laget.
  • Hans Petter Jørgensen

Hjemmebane skal være en fordel. I år må Viking sørge for å at det blir tøft å komme på besøk til Jåttåvågen.

Fjorårets hjemmestatistikk er ikke mye å skryte av. Av femten hjemmekamper vant Viking bare fire. Fem endte uavgjort, og hele seks endte med tap. Det er rett og slett en statistikk som må endres.

Utover i sesongen 2014 ble Viking mer og mer avventende i spillet på eget gress. Årets første hjemmekamp er en perfekt anledning til å snu denne trenden.

VIKING-BLOGGER: Hans Petter Jørgensen.

La spillerne varme opp med høydepunkter fra hjemmekampen mot Haugesund i fjor. Da var det en usedvanlig tent gjeng som gikk til verket, et aggressivt Viking-lag som fikk publikum med seg og sørget for en fortjent hjemmeseier.

Les også

Alltid i forsvarsposisjon

Slik bør det strengt tatt være hver eneste gang publikum inntar Viking stadion.

I treningskampen mot Rosenborg så vi noe av det samme som mot FKH i 2014. Det som skiller treningskampen mot RBK for et par uker siden og seriekampen mot Tromsø nå er de enorme rommene Viking fikk av trønderne. Den plassen får vi garantert ikke mot Tromsø.

Det betyr at det som var svakest mot Mjøndalen må fungere langt bedre mot Tromsø. Jeg tenker da på angrepsspillet vårt. Det var ofte den siste pasningen som var litt unøyaktig eller litt for hard, det var mottaket som ble litt for tungt eller touchen som ble litt for lang. Det er små detaljer, men det er vanskelige detaljer. Dessuten handler det om spillervalg.

Les også

«Dessverre gikk det akkurat som vi fryktet»

Formsvikt

Jon Dadi Bödvarsson har ikke fått til mye denne våren. Vi venter fortsatt på at han skal vise oss spillet som gjør han til fast inventar på Islands landslag. Det er mulig vi bare må vente til det løsner, og en tur på benken hjelper sannsynligvis ikke på selvtilliten. Likevel kan jeg ikke fri meg for tanken på at en spiller som Zymer Bytyqi kunne fungert i tospann med Veton.

Zymer hadde et veldig positivt innhopp i Drammen, og er en spiller som kan tre de riktig vektede pasningene til rekkekameratene. Nå ser det derimot ut til at Bytyqi spiller i stedet for en småskadet Adegbenro.

Viking kommer ikke til å få mye rom av Tromsø. Det krever enda større nøyaktighet. Derfor er det veldig dårlige nyheter at Sverrisson nå er ute i 4 måneder. Sverrisson er en av dem med velutviklet pasningsfot på Viking-laget. Nå ser det ut til at Nisja stepper inn på midten, men heldigvis er Magne Hoseth på vei tilbake etter sykdom. Han kan bli en døråpner i tette kamper på Viking stadion.

Hva mener du? Tror du på en god start hjemme? Hvordan ville du komponert midtbanen vår?

Les også

  1. «Stadig færre tror på Gud. Det er ikke mange som har tro på Viking heller»

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Viking FK