Meninger

Skal du kjøpe partoutkort?

<p><strong>DODDO-BLOGGEN:</strong> Mannen som har ansvaret for å selge partoutkort til 2013-sesongen, har i år en av byens vanskeligste jobber.</p>

Dag Frode Algerøy
  • Doddo
    Doddo

Jeg kan nemlig ikke huske at interessen for Brann har vært lavere enn det den er akkurat nå. Det ligger ikke et sus av forventning, eller forbannelse, over byen. Det er ingen som i fullt alvor tror at Brann, per dags dato, skal bli et topplag i kommende sesong, og det er få som er opprørte over spillernes prestasjoner, trenerens valg eller ledelsens prioriteringer.

Engasjementet er på et lavmål. Det bekymrer, for uten det bergenske, folkelige og lidenskapelige engasjementet så ligner Brann på hvilken som helst kjedelig klubb i dette landet.

Publikum sitter på gjerdet. De vet at vi står midt mellom to middelmådige sesonger.

I øyeblikket ser jeg ikke hva som kan løfte Brann og publikum ut av likegyldighetssumpen som vi befinner oss i. Det måtte i så fall vært en ny spiller, en ny signering som gir håp om en bedre fremtid, men jeg klarer ikke helt å se for meg hvilken spiller det skulle vært. Lars Moldestad har dessuten gitt tydelig beskjed om at Brann ikke har råd til å tøffe seg på overgangsmarkedet.

— Der er jo ikke penger å kjøpe spillere for, sa han til BT I forrige uke.

Ifølge styrelederen skal ikke Brann bli et topplag før 2015. Når det gjelder penger og økonomi, er Lars Moldestad en fornuftig mann. Det er han som skal ha hovedæren for at Brann har klart å snu gigantiske underskudd til balanserte regnskap.

Men fornuftig sparing trigger ikke Brann-interessen. Det sier Moldestad (nesten) selv:

— Dette høres sikkert kjedelig ut. For mannen i gaten vil kunne innvende at det hjelper ikke med god økonomi så lenge laget ikke har sportslig suksess.

Helsvart er det likevel ikke. Brann har mange kvalitetsspillere i laget, spillere som under optimale forhold kan bli blant eliteseriens beste spillere. Jeg tenker da på spillere som Huseklepp, Leciejewski, Sokolowski og Bentley. Dessuten har Brann unge spillere som Kristoffer Larsen og Fredrik Haugen, talenter som står klar til å ta nye steg.

Historien gir dessuten et flik av håp. Interessen for Brann før 2011-sesongen var heller ikke all verden. Da ble det snakket om at Brann først og fremst måtte overleve i eliteserien. Men i stedet for nedrykkskamp ble det en sesong med mange høydepunkter, nesten en medalje i serien og nesten kongepokal i Norgesmesterskapet. Den historien kan gjenta seg.

Hvordan skal Brann klare å øke engasjementet for klubben?

  • Hva med deg, skal du kjøpe partoutkort?

Les også

    Les mer om

    1. Fotball
    2. Sportsblogger