Meninger

HP-blogg: Det er bare å peise på!

<p>HP mener Hareide må ta i bruk Grindheims egne ord.</p>

Hareide Grindhaug
 • Hans Petter Jørgensen

FKH-trener Jostein Grindhaug er en sjarmerende herremann som alltid virker å ha en god kommentar på lager. Imponerende nok har Haugesund heng på medaljer, og det i ”den vanskelige andresesongen”. Du kommer tydeligvis langt med filosofien til Grindhaug: Det er bare å peisa på!

Nå snobber nok Jostein Grindhaug litt nedover med dette utsagnet. Det finnes sikkert mer fotballfilosofi og taktikkeri i spillemønsteret til FKH, men arbeidsmoral, et kraftfullt overgangsspill og mye innsats er likevel grunnmuren i laget. Grindhaug er tydeligvis en dyktig motivator, og har blant annet innstallert ny gnist i en Trygve Nygaard som var vrakgods i Viking for flere år siden.

FKH har skal har skryt for innsatsen, men nå må vi jekke de knalltøffe haugesunderne ned noen hakk. Vi kan ikke tillate at laget nord for Boknafjorden blir beste Rogalands-lag to år på rad!

Lørdagens fylkeskommunale derby blir garantert en tett affære. Det endte uavgjort i fjor, og det kan fort ende uavgjort igjen. Det som likevel taler for tre poeng til Viking er vår hjemmestatistikk og FKH's bortestatistikk. Vi har ikke tapt hjemme siden Godset-kampen i april, og det er ingen grunn til å ødelegge den ubeseirede rekken på lørdag.

Det at kampen går kl 18 på lørdag borger for reneste 16.mai-stemning. Det kan bli både fuktig og heftig på tribunen. Jeg må si jeg er litt bekymret for hva Måkeberget kan finne på som hevn for Hordenes luftslipp av flygeblader. Ryktene om at Bryne-supportere stiller stappfulle møkkakjellere til disposisjon er ikke betryggende.

Det ligger an til mye godmodig rivalisering i forkant av kampen, men faktum er at Viking trenger denne seieren sårt. Vinner vi på lørdag er vi bare to poeng bak FKH på tabellen, og det gir oss en reell sjanse til å havne foran dem på tabellen. Det å være storebror i fotballfylket betyr fortsatt noe, og storebror skal Viking være.

Jeg forventer ikke store forandringer på laget til lørdag, men regner med at Nevland er tilbake på spissplass . Jeg tror også det ville være lurt om Trond Olsen startet på benken. Han virker foreløpig blottet for selvtillit, og på lørdag trenger vi spillere som fyrer på alle sylindre. Jeg håper på Veton, regner med Birkir eller Andy og frykter at Trond Olsen får en ny sjanse.

Det er bare å peise på, sier Grindhaug. Det håper jeg Åge sier til sine spillere også . Forrige hjemmekamp mot Sogndal var blodfattige greier. På lørdag krysser jeg fingrene for mye folk, mye liv og en knallkjekk fotballkamp som vi selvsagt vinner til slutt.

Hva mener du: Er det bare å peise på? Tror du på seier lørdag?

Les også

 1. Delmål for resten av sesongen

 2. HP-blogg: En strålende bortekamp

 3. HP-bloggen: Læreren og eleven

 4. HP-blogg: Hvordan blir Åge som manager?

 5. Effektive Viking. Passive Viking.

 6. HP-blogg: Overbevis oss, Åge!

 7. HP-blogg: Ingen snakker om Viking

 8. HP-blogg: Hvor er killerinstinktet?

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger