Meninger

Doddo-bloggen: Er Brann blitt en medaljekandidat?

<p>Brann kan gå helt til topps.</p>

MOLDE 20110519.Fredrikstads Amin Askar under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Fredrikstad på Aker Stadion i Molde torsdag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
  • Doddo
    Doddo

Brann ble en av fjorårets vinnere på overgangsmarkedet. Med lite midler klarte Brann å knytte til seg nesten et halvt lag av spennende spillere. Rune Skarsfjord viste at han hadde teft og peiling.

I år er det Rolf-Magne Walstad som har hovedansvaret for kjøp og salg av spillere, og han står ikke tilbake for Skarsfjord. Også han ser ut til å ha den fine kombinasjonen av teft og kompetanse. For når det gjelder nysigneringer har Brann igjen gjort det skarpt. De har allerede knyttet til seg Markus Jonsson, Erdin Demir, Fredrik Nordkvelle og Tomasz Sokolowski. I dag blir i tillegg Oumar Baye Niasse og Amin Askar trolig klar. Etter min mening to fantastiske signeringer, og med disse to spillerne på plass er stallen komplett.

Oumar Baye Niasse har jeg bare sett en gang, men han gjorde et solid inntrykk. Se tidligere blogg.

I fjor var Amin Askar en av Fredrikstads beste spillere, og hvis han finner seg til rette i Brann, kan han fort bli enda bedre i år, hvilket jeg tror han gjør. Han passer perfekt inn i Rune Skarsfjords spillesystem, et system som krever stor arbeidskapasitet og lojalitet av samtlige spillere.

Jeg skal være forsiktig med å utrope Brann til årets vinner på overgangsmarkedet, for de nye spillerne har fortsatt alt å bevise, men det ser unektelig bra ut. Det ser så bra ut at de, på papiret, er en het medaljekandidat.

Jeg tipper at Brann starter med disse elleve spillerne mot Rosenborg 25. mars:

Piotr Leciejewski

Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Markus Jonsson (kaptein), Erdin Demir

Amin Askar, Rodolph Austin, Tomasz Sokolowski, Bentley

Fredrik Nordkvelle

Kim Ojo

På benken vil gode spillere som Lars Grorud, Erik Mjelde, Baye Niasse og Fredrik Haugen sitte. Det ser unektelig lovende ut. Brann har dobbel dekning på alle plasser.

Amin Askar kan brukes både som høyreback og høyrekant. Niasse kan brukes både som høyrekant og spiss.

Hvis Rune Skarsfjord klarer å forløse potensialet som ligger i disse spillerne, kan Brann slå hvem som helst. De kan gå helt til topps.

Den store utfordringen til Skarsfjord blir å gi de lokale talentene spilletid. Det vil være et nederlag for talentsatsingen, for Bergen, hvis Fredrik Haugen, Kristoffer Larsen, Kristoffer Barmen og Jørgen Mohus blir sittende på benken sesongen gjennom. Han må tørre å satse på dem også. Kanskje en idé å rullere mer på laget enn det Skarsfjord er kjent for å gjøre?

Det har også noe å si for identitetsfølelsen. Hvis startelleveren blir som jeg spår, vil Brann bestå av tre østlendinger og åtte utlendinger. Det hadde vært kjekt hvis noen fra Bergen hadde gjort seg bemerket på det bergenske laget.

  • Har du tro på Amin Askar og Baye Niasse? Blir Brann et topplag med denne stallen?

Les også

  1. Ahlsen: - Perfekt for Bergen

  2. Brann forbereder dobbelsignering

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger