Meninger

Vikingblogg: Vår egen silly season

<p>Vi trenger en klassespiss, mener HP.</p>

wellington
  • Hans Petter Jørgensen

Ryktebørsen går varm i Premier League, og silly season er virkelig en passende betegnelse på tilstanden der borte. Midt i sommerferien kastet Viking seg på bølgen, og det var ikke få navn som dukket opp i ulike oppslag.

Fredrik Nordkvelle, Wellington Priori, Eirik Schulze, Zlatco Tripic, Razak Omotoyossi, Teemu Pukki, Isaac Loute og George Akpabio. Ut fra navnelisten kan vi vel konkludere med at Østenstads transferfilosofi er skrinlagt. Her er det spillere fra fjern og nær. Prøvespiller Wellington Priori ble skremt av tempoet mot tredjedivisjonslaget Lyngdal, og er vel neppe forsterkningen vi drømte om.

Den mest spennende kandidaten må være finske Teemu Pukki. Den unge spissen hadde et mislykket opphold i Sevilla, men scorer mål for gøy i den finske ligaen. Klipp på You Tube viser en spiss med god teknikk og bevegelse. Så spørs det bare hva unge Pukki koster? Finske fotballspillere har vel ikke kostet flesk før, men så har heller ikke Viking mye penger.

Jeg håper også at Birkir-saken blir ordnet opp i foran høstsesongen. Vil islendingen virkelig vekk håper jeg vi kan få noen kroner nå i sommer. Godsets Nordkvelle har dukket opp som en mulig erstatter. Porsgrunn-gutten Nordkvelle var en stor hit i fjor, men har vel opplevd sitt eget Birkir-syndrom i Drammen? Etter at overgangsryktene begynte i vinter har han ikke kommet opp på samme nivå som i fjor. Interessen fra Rosenborg har kjølnet, og vi fremstår som en aktuell kandidat for indreløperen. At han kommer allerede i sommer anser jeg likevel som usannsynlig.

Det viktigste er uansett at det kommer noe konkret ut av ryktene. Vi trenger en klassespiss, og Pukki fremstår som en klar kandidat. Da er han verdt hver eneste krone.

Jeg skulle gjerne sett en pasningssikker offensiv midtbanemann, men det er gjerne mer realistisk å håpe på at Soko og Knarvik kan bidra i høst. Førstnevnte har dessverre fått ødelagt mye på grunn av skader, men har avgjort potensiale til å bidra.

Blomstrer Soko har vi nesten en ny spiller i troppen, men jeg er skeptisk inntil det motsatte er bevist.

Foreløpig må vi klare oss med det vi allerede har. Transfervinduet åpner ikke før i august, og vi har tre seriekamper foran oss i juli.

To av disse er hjemmekamper, og de bør vinnes skal vi tenne høst-håpet. Aalesund er først ut, og Rekdals menn er ingen enkel oppgave. AaFK slo oss enkelt på hjemmebane, men merker muligens kjøret etter e-cup og Gold cup? Resepten for tre poeng er enkel: Unngå det tidlige baklengsmålet!

Helt til slutt en hilsen til keeperlegende Erik Johannessen som har hatt en knalltøff sommer. Nå ser det ut til at han er på bedringens vei, og snart kan spre sitt gode humør over spillertroppen igjen! Den beste gaven spillerne kan gi Erik er garantert 0 baklengs på søndag. God bedring, Erik!

Hva mener du: Hvilken spiss vil du hente? Kan Soko forsterke laget vårt hvis han blir skadefri?

Les også

  1. MK og Viking enige om Schulze

  2. HP-bloggen: - Veldig surt. Veldig bra

  3. HP-bloggen: Vi vil vinne!

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger