Meninger

HP-bloggen: Vi vil vinne!

<p>Kanskje kommer finspillet snart?</p>

Yann Erik de Lanlay scorer
 • Hans Petter Jørgensen

Regner vi med cupkampen mot FKH har Viking pene 5-2-1 på de siste 8 kampene. Spillemessig har det ikke vært så imponerende, men forsvarsarbeidet har vært solid og vinnerviljen stor. Kanskje kommer finspillet snart?

Dagens seier mot Fredrikstad var søt som sommerens jordbær, men den satt uhyre langt inne . Etter De Lanlays herlige scoring havnet Viking helt på hæla, og la stort sett på egen sekstenmeter.

FFK fikk trille ball, og imponerte meg med ballsikkerhet, fart og presisjon. Like gode var de ikke foran mål, og Jarstein tok det som kom. Han skal ha mye skryt for solid keeperspill denne sesongen.

I annen omgang fikk vi justert litt, og gav FFK mindre rom . Det førte til mye kjemping på midten, og unggutta gikk foran med solid innsats. Både Valon og Landu løp til krampa tok dem.

 • Vi følger Viking: Siste nytt om klubben her

Viking hadde også noen solide sjanser, men det var nervøs stemning på stadion helt til det knallharde arbeidet på midten gav oss en kontringsmulighet som Nevland scoret sikkert på.

Dette var vår syvende kamp uten baklengs – det er best i Tippeligaen! Indridi og Johan ryddet opp i stor stil bak der. Johan Lædre Bjørdal trøblet litt i innledningen av sesongen, men spiller nå midtstopper med stor pondus.

I dag var han en av våre beste menn. Og Berti må da være Norges beste til å skjerme ballen ut over sidelingen? Håkon Skogseid må derimot jobbe hardt med pasningskvaliteten. Helt upresset slår han grove feilpasninger som skapte farlige overganger.

Fremover på banen fortsetter ungguttene våre fremgangen . Endelig fikk De Lanlay sitt første mål, og det tror jeg samtlige med Viking-blod i årene gledet seg ekstra over. De Lanlay har blitt vår soleklare yndling, og ungguttene store forbilde.

Annen omgangen til Valon Berisha var det også høy klasse over. Berishas crosser til lillebror var milimeterpresis, og hadde Veton fått raskere kontroll på ballen ville det vært årets brødremål!

På spissplassen beviste vel både Sæternes og Nevland at Viking fortsatt bør lete intenst etter forsterkninger. Nevlands mål var iskaldt, men veteranspissene havner i skyggen til fremadstormende unggutter.

Unggutter som kan bli vårt gull om vi bare forvalter dem riktig. Henter Hareide inn et par skikkelige klassespillere nå, så har vi en ung generasjon som kan gi oss mye glede fremover.

Statistikksenter Eliteserien:

Helt til sist vil jeg hylle Hordene og Plankehaugen for en flott markering før kampen . Da sto supportergjengene samlet, og markerte nok en gang hvordan vi har bekjempet terror med samhold.

Hva mener du: Har du begynt å se oppover tabellen? Hvordan så du kampen?

Les også

 1. Jarstein: - Har aldri vært i bedre form

 2. Her er Akpabio på plass i Stavanger

 3. HP-bloggen: Fotball er viktig!

 4. HP-bloggen: Gamle synder og nye håp

 5. Tre poeng smaker godt!

 6. Vikingblogg: Vår egen silly season

 7. HP-bloggen: Hva gjør vi nå?

 8. De Lanlay: - Deilig å score mitt første mål

 9. Unikt samhold før Viking - Fredrikstad

 10. Pusterom for Viking i bunnstriden

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger