Meninger

BLOGG: Festen ødelagt av gjesten

<p>— Dette ble serieåpningen fra marerittet mitt, mener Hans Petter Jørgensen.</p>

Nett. Viking-Vålerenga
 • Hans Petter Jørgensen

Serieåpning er spesielle greier. Det er fest og forventning, optimismen er tilbake og håpet om bedre tider ligger over publikum. Derfor er det tungt når serieåpningen ender med tap. Ekstra tungt er det når vi taper slik vi gjør mot VIF i dag.

To skudd på mål hadde Vålerenga i dag. De to skuddene gikk i mål, og de ble kampens eneste scoringer.

Vårt ekstreme VIF-kompleks på hjemmebane fortsetter med uforminsket styrke.

Nå skal Vålerenga ha skryt for måten de forsvarer seg på. De spilte solid i forsvar, og gav oss svært få klare sjanser. Det, kombinert med et Viking-lag som definitivt ikke var best nå det virkelig gjaldt, avgjorde kampen. Veteranen Freddy Dos Santos nøytraliserte De Lanlay, og på motsatt kant fikk ikke Berisha mye til han heller. Når vinterens to gullgutter ble temmet slik mistet vi mye av kreativiteten offensivt, og vi ble stangende mot Vålerengas bastante forsvar.

Med unntak av Andre Danielsen syntes jeg ingen Viking-spillere bør være fornøyd med dagens kamp. En kan ikke klage på innsatsen, men ferdighetene sviktet mot et lavtliggende VIF. Skal du bryte opp et lag som ligger så lavt som VIF gjorde i dag, så må pasningene være presise og kjappe. Det fikk vi overhodet ikke til i dag.

Annen omgang fremsto som rent power-play mot Lars Hirschfeld, men uflaks, udyktighet og godt forsvarsspill sto i veien for nettsus. I stedet fikk VIF kontre igjen, og drepte kampen totalt fem minutter før slutt.

Jeg har vært nervøs i flere dager, og dette ble serieåpningen fra marierittet mitt. All entusiasme skapt av treningskampene ble vasket bort i løpet av 90 minutter, og tilbake står dystre spøkelser fra forrige sesong.

Nå skal det sies at sesongen knapt har startet, og det finnes ingen grunn til å grave seg helt ned etter dagens tap. Viking må likevel ta lærdom av denne kampen, for VIF blir ikke det siste laget som kommer til Jåttåvågen for å forsvare seg.

På forhånd snakket vi om at den største forandringen fra 2010 til 2011 var at laget nå har flere vinnerskaller og flere typer som kan ta tak når det butter i mot. En kan ikke klandre spillerne for innsatsen i dag, men hva med ferdighetene? Ble vi rett og slett avslørt i dag?

Til sist: Viking må jobbe med dødballene sine. I dag kunne vi telle på en hånd de frisparkene eller cornerene som ikke kom i knehøyde. Og: Drøyt 11 000 på serieåpning må da være skuffende? Hvis det ikke var flere som lot seg lokke etter denne forsesongen må det bety at Viking har en knallhard jobb foran seg med å lokke folk tilbake til tribunene.

Hva mener du? Var det Viking som var dårlige, eller var det VIF som var gode (til å forsvare seg)?

 1. Les også

  Et blaff eller en begynnelse?

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5