Meninger

Balotelli, alene mot én hel nasjon

BLOGG: Det er den enkleste sak i verden, å få frem den dårlige siden i folk. Oppskriften er såre enkel, det er bare å behandle dem uten respekt, og dyrke de negative tingene man finner for alt det er verdt!

Mario Balotelli har fått fryktelig mye kritikk etter overgangen fra Milan til Liverpool. Roar Stokke ber engelskmennene være tålmodige.
  • Roar Stokke
Viasat-kommentator Roar Stokke blogger for 100% Sport.

Vi er vel flere som ar opplevd det en eller flere ganger i livet, autoriteter som trenere, sjefer eller lærere som ikke taklet å ha med sterke personligheter å gjøre, de som ikke var den typiske føyelige A-4 typen.Hvor stor sjanse har egentlig Mario Balotelli for å lykkes i England, eller for å spørre på en annen måte, hvor mange på «balløya» ønsker egentlig at 24-åringen skal lykkes på fotballbanen?

Mario Balotelli blir møtt med en enorm skepsis i England, både som spiller og menneske. Pressen gravde dypt i gammel dritt og plukket frem alt det var mulig å finne av negative ting.

DIREKTE 13.45: Newcastle — Liverpool

Balotelli har spilt 12 kamper siden han kom til Liverpool og bare scoret to mål. Og skal man være dønn ærlig, han har spilt flere dårlige enn gode kamper. Noe som ikke er uvanlig for spillere som skal tilpasse seg helt nye omgivelser. Problemet for Balotelli, er at den «tålmodighetskvoten» alle andre som kommer til en ny klubb får, eksisterer ikke for ham.

Gjelder det bare Balotelli?

Mario Balotelli startet med en betydelig minuskvote, en stor dose av forutinntatthet.

Faktisk har mange allerede «solgt» ham i januar. Selv den tidligere Liverpoolklippen - nå fotballekspert, en såkalt pundit - Jamie Carragher sier at Balotelli må selges når overgangsvinduet igjen åpner. Og det med 12 kamper som bakteppe for uttalelsen. Fordi spilleren, i følge mange, allerede er i ferd med å bli et problem for klubben.

Dagen etter at Liverpool ble utklasset av imponerende sterke Real Madrid, noe som ikke burde vært en stor overraskelse for noen, så var alle medier opptatt av at Mario Balottelli byttet spillertrøye med Real's Pepe, etter at første omgang var blåst av. Som om det er mer respektløst å gjøre dette etter 45 minutter, enn etter ferdigspilte 90 minutter. Man kan saktens spørre seg om hvorfor? Ville man ha reagert på samme måte om Steven Gerrard byttet trøye med Cristiano Ronaldo ved pause også? Mange skifter til ren og tørr spillertrøye i pausen, og Balotelli skulle jo likevel byttes ut.

Og klare å lage en konklusjon om at dette er respektløst ovenfor klubben er faktisk godt gjort. Det må bety at alle spillere som bytter bort sin arbeidsgivers spillertrøye er respektløse ovenfor fansen og klubben de representerer, eller gjelder dette bare Mario Balotelli?

Ikke ulik Cantona

Real Madrids dyktige manager Carlo Ancelotti er en sterk personlighet, så sterk at han får frem de beste sidene hos de store spillerprofilene. Fra Zlatan til Cristiano Ronaldo. Det er vel verdt å lytte til hva han sa etter kampen mot Liverpool. Ancelotti ser overhodet ikke noe negativt i at Pepe og Balotelli byttet spillertrøye i pausen, tvert om, han definerer det som normalt. Og når han skulle trekke frem to spillere hos Liverpool han syntes gjorde en god prestasjon, så trakk han frem stjerneskuddet Raheem Sterling, og Mario Balotelli.

Kanskje finner Liverpools manager Brendan Rogers motivasjon i hva trenerkollegaen uttaler, motivasjon og tålmod til å jobbe hardt for å få italieneren til å tilpasse seg det kollektive Liverpool, og bli en suksess. Om ikke annet, så finner kanskje Rodgers motivasjon til å gi Balotelli de samme mulighetene som andre spillere som kommer til nye omgivelser får, uten å bli presset av den engelske pressen til å gi opp spilleren etter knappe 3 måneder. Og i underkant av 15 spilte kamper. Det er et syltynt grunnlag, selv om man ser noen tendenser.

Brendan Rogers har gjort en fenomenal jobb med Sterling og Daniel Sturridge, og Liverpool trenger at han gjør den samme dyktige jobben også med Mario Balotelli. Klarer Rodgers jobben med å skape forståelse for hvordan laget og Balotelli må tilpasse seg hverandre, så kan dette bli en bra match for Liverpool.

Typen, spilleren Balotelli er ikke så ulik en Eric Cantona eller Zlatan Ibrahimovic. Alle tre er/var store og sterke spillere, som har/hadde teknikken som sitt fremste våpen. Cantona og Zlatan ble/blir bare bedre og bedre med alderen, klokere, bedre lagspillere og med en spilleforståelse som preget kampene de spilte.

Mario Balotelli er bare 24 år ung, og han bør ha svært mange gode år foran seg på fotballbanen. Han har om ikke annet de fysiske forutsetningene til det. Til gangs.

Kanskje Balotelli trenger en mentor, en som virkelig forstår ham og som får frem hans beste og mest positive sider?

Jeg vet ikke hva Eric Cantona bedriver om dagen, men kanskje hadde noe av løsningen for Brendan Rogers og Liverpool lagt der, og koblet Cantona mot Balotelli, eller spørre Zlatan om en fotballkollegial håndsrekning?

Jeg har mer tro på å ta det onde med det gode, enn det motsatte. Det er den enkleste saken av verden å få frem de verste sidene hos folk, det er bare å pøse på med negativitet.

Akkurat som de gjør i England ovenfor Mario Balotelli. Der alle jager i flokk.

Som selvsagt ikke gagner hverken Liverpool eller Mario Balotelli. Sannsynligvis er det tvert om.

Sportslig hilsen Roar

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Premier League
  4. Newcastle United FC
  5. Liverpool FC