Meninger

Hvordan skal Hødd overvinnes?

<p>Doddo foreslår å starte med de samme elleve som mot Rosenborg. <strong> <i>Hva mener du?</i></strong></p>

Bergen 20120923.Eliteserien fotball, Brann - Rosenborg, 2 mål mot slutten av kampen ved Branns Bård Finne (t.v.)og Brann vinner 2-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann stadion søndag kveld. Birkir Már Sævarsson til høyre.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
  • Doddo
    Doddo

Søndags seier over Rosenborg var en nytelse av de sjeldne, slik borteseieren over det samme laget i oktober 2011 var det. Litt av glorien rundt kampen vil imidlertid forsvinne hvis ikke den gode innsatsen følges opp – slik vi opplevde det etter kalasseieren på Lerkendal i fjor høst. 6-3 over Rosenborg falt i skyggen av en flau opptreden i cupfinalen.

Hvis Brann i løpet av uken skulle tape både mot Hødd og Strømsgodset, så vil seieren over Rosenborg bli stående som en parentes.

B ortestatistikken lyver ikke

Og faren for at Brann skal tape ukens kamper er overhengende stor. Det er bare å ta en titt på bortestatistikken. Den lyver ikke. Som vi har fått bekreftet til det kjedsommelige, Brann opptrer på en helt annen måte på bortebane enn på hjemmebane. På Brann Stadion, med publikumets støtte i ryggen, er de kapable til å slå hvem som helst. På fremmed gress, spesielt kunstgress, er de kapable til å tape for hvem som helst – hvilket de ofte gjør.

Møtet mot Strømsgodset er viktig nok, men det er torsdagens match mot Hødd som kan løfte denne sesongen opp til de store høyder. Som vi vet er ikke pokalskapet til Brann er overfylt. I min karriere som Brann-supporter, den startet i 1970, så har Brann vunnet til sammen fem titler. ”Tjukk og feit og seriegull”? Tja, jeg er ikke så sikker på det. Å være Brann-supporter er en heller mager tilværelse.

WEB-TV: Se høydepunktene fra Brann — Rosenborg:

addCustomPlayer('ra75oddd0lqn1en46sjw0m71g', '15zlk2jpu0yxz1fsgfwth08inn', '15a4pprn6mu0x1kgt2qo9lzkrd', 466, 463, 'perfra75oddd0lqn1en46sjw0m71g-15a4pprn6mu0x1kgt2qo9lzkrd', 'eplayer14');

Spent på planen

Hødd må overvinnes – på bortebane. Jeg er spent på hvilken plan Skarsfjord har lagt denne gangen. Som regel har ikke bortebaneplanen vært god nok, ikke tydelig nok, og ikke godt nok formidlet. Spillerne må ta sin del av ansvaret for alle tapene, men hovedansvaret er det Rune Skarsfjord som sitter med. Hva har han tenkt å gjøre denne gangen?

Skal Brann satse offensivt, vise hvem som er storebror i denne sammenhengen? Eller skal de legge seg bakpå, kontre inn ett mål og kontrollere kampen?

Bør Brann starte med de samme som sist? Bør Bård Finne få tillit fra start? Bør Bentley inn igjen på laget? Hva med å flytte Korcsmár opp på midtbanen, og sette Wangberg inn som midtstopper?

Men kanskje Skarsfjord ikke trenger å komplisere dette altfor mye. Hvorfor ikke starte med de samme elleve som sist mot Rosenborg. La de flyte videre på den bølgen de befinner seg på akkurat nå.

Eller hva mener du? Diskuter under!

Les også

  1. Hemmelighold i Brann før semifinalen

  2. Ladet opp til semifinalen med håndbakduell mot pappa Frode Grodås

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger