Meninger

«Slik Suárez oppfører seg, er det umulig å holde med Uruguay»

Kommentar: Luis Suarez har like stort talent for å være lei seg som han har for å bite, skriver Ola Bernhus.

szd31fb8.jpg
  • Ola Bernhus
    Kommentator, Aftenposten

Slik frontfigur og stjernespiller Luis Suarez oppfører seg, er det umulig å holde med Uruguay.

Bekreftelsen har vi fått mange ganger før. Suarez er en fremragende fotballspiller og en like fremragende fotballbølle, en fotballens huleboer i moderne tid.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

Når han biter en motspiller for tredje gang, og det er nesten ikke til å tro, så er det ikke mulig å skylde på øyeblikkets uforstand, en hjerneblokkering i kampens hete. Da er det rovdyrets instinkter som slår inn. For akkurat som forrige gang, som var i 2013, fulgte han etter sin motspiller og plantet tennene i ham. Lang karantene

I går var det Italias Gieorgio Chiellini som fikk føle Suarez’ fryktede angrepstenner. Dommeren så det ikke, og dermed kan FIFA støtte seg til TV-bildene når de skal vurdere om Uruguays storspiller skal ha karantene.

Det får han, i mange kamper, hvis ikke politisk spill bak kulissene hindrer det.

Gang på gang

Da Suarez bet i en kamp mot Chelsea i 2013, ble han utestengt i ti kamper. Han anket ikke, han var bare lei seg.

Like lei seg som da han som Ajax-spiller i 2010 bet en PSV-spiller og fikk to kampers karantene av egen klubb.

Legger vi til at han også fikk åtte kampers karantene for rasistiske utfall mot Manchester United-spiller Patrice Evra i 2011, så har vi et komplett bilde av en komplett usympatisk fotballspiller.

Og tårene renner

Luis Suarez har like stort talent for å være lei seg som han har for å bite. Etter at han hadde avgjort VM-kampen mot England med to sterke scoringer, rant tårene i strie strømmer. Han har hatt det så vondt, han har lidd så mye, dette var svaret til alle dem som hadde vært leie mot ham.

Er det like synd på ham nå?

Antydningene om at han vil bort fra England og dra til en spansk klubb, blir kanskje ikke beklaget så mye av Liverpool-ledelsen som det ellers ville ha gjort. Havner han i Real Madrid, kan han konkurrere med Pepe om tittelen verdens mest usympatiske fotballspiller.

Havner han i Barcelona, har han kommet til feil sted.

Men uansett, samme hvor han spiller vil patriotene tilgi han så lenge han scorer sine mange mål. Slik er fotballen der hvor skyggene er mørkest.

Og i Uruguay er han nok fortsatt en folkehelt, for denne fotballnasjonen har aldri satset på å være en verdensener i øvelsen sympati.

Da spør man heller: Hvorfor har man tenner egentlig, om ikke for å bite? Og hvis man er spesielt utrustet for nettopp det, så må man jo utnytte det, ikke sant?

Les mer om

  1. Sportsblogger
  2. Fotball-VM