Doddo-bloggen: For høye forventninger til Brann?

<p>"Nå har det skjedd igjen", skriver Doddo.</p>

Fotball22. Februar 2012TreningskampLa Manga, SpaniaLillestrøm - BrannErik Mjelde(L) og Rodolph Austin (R) , Brann jubler for scoringFoto: Astrid M. Nordhaug
  • Doddo
    Doddo

Blir en påstand gjentatt nok ganger, blir den før eller siden etablert som en sannhet, for eksempel den om at alle Brann-supportere tror på Brann-gull før sesongstart. Den påstanden blir årlig gjentatt av medier og andre. Men er den sann?

Nei, vi tror godt om både oss selv og laget her i byen, men vi følger med, vi er ikke dumme. Det er mulig at det er noen som roper gull i tide og utide, men jeg har i hvert fall sjelden registrert en slik naiv optimisme. Tvert imot er Brann-supportere flest preget av realisme. Det er en saklig og nøktern vurdering som ligger til grunn når Branns supportere skal spå lagets muligheter foran en sesong.

Tror på gull

Det var riktignok noen år da Brann ble tippet høyt oppe på tabellen, både av supportere og eksperter – men da var det med gode grunn. I årene 2005-2008 hadde Brann en spillerstall som gjorde selv bortskjemte trøndere misunnelige. Resultatene var da også veldig sterke noen av disse årene.

Siden 2008 har jeg imidlertid ikke møtt på en eneste Brann-supporter som har sett på Brann som en het gullkandidat.

Men likevel lever myten om at vi alltid tror på gull i beste velgående. Det skal så lite til før den blusser opp. Et par gode resultater, et par gode signeringer, og mediene løper ned på torget og intervjuer gamle tanter om Brann, og de gamle tantene svikter ikke, de gir reporterne det svaret som ønskes: Brann tar gull!

Det er forresten ikke alltid at det er gamle tanter de tar kontakt med. Av og til er det meg. Det har hendt ved et par anledninger at radiostasjoner har ringt meg for å høre mitt standpunkt i saker som har angått Brann. Når de ikke har fått svaret de har vært ute etter har de kansellert intervjuet, og sagt: ”Jeg tror vi heller spør noen andre”.

Skal lite til

Det hjelper ikke at jeg skriver dette, det kommer til å bli hevdet til evig tid at forventningene til laget vårt er utenfor alle proporsjoner. Som nevnt skal det så lite til, og nå har det skjedd igjen.

Og denne gangen er jeg en av dem som fører an. Jeg tror riktignok ikke at Brann er blant Moldes sterkeste utfordrere. Men det er saklige grunner til å tro at Brann blir et bedre fotballag enn det de var i 2011, og da endte de som kjent på 4. plass. Det har jeg skrevet om tidligere, i denne bloggen: ”Er Brann blitt en medaljekandidat?”, som jeg skrev før Lillestrøm-kampen.

Etter at Brann banket Lillestrøm er det flere som deler denne optimismen, blant andre MAX-kommentator Jan Erik Aalbu. Han skriver i bloggen sin :

”Jeg pleier ikke å konkludere så mye etter en kamp, men denne gangen gjør jeg et lite unntak. Brann imponerte meg såpass mye at jeg føler meg helt sikker på at dette laget vil kjempe om en medalje når vi kommer ut i november måned.”

  • Kampen mot Lillestrøm ga grunn til håp. Brann blir gode, men er likevel noen av oss i ferd med å skru forventningene urealistisk høyt?