Lars Tjærnås: Disse fem oppgjørene gleder jeg meg mest til

Lars Tjærnås har plukket ut fem oppgjør å se opp for etter dagens trekning.

Molde har imponert stort i Europa denne høsten. Klarer de å hamle opp med den regjerende Europa League-mesteren Sevilla?
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Det er snart jul, og de fleste er mer opptatt av sprø svor på ribba og mandel i risgrøten enn fotball. Likevel: Det er kun to måneder til vi kan se fram til noen ytterst spennende oppgjør i Champions League og Europa League etter mandagens trekningen. Her er topp fem av kampene vi gleder oss aller mest til.

1: Sevilla-Molde

Moldes innsats i gruppespillet var et vakkert eventyr. Det er en enorm triumf å være kvalifisert for sekstendelsfinale. Aller mest har de imponert på bortebane, med en klokskap og ro som så langt har vært forbehold lag med større navn og større ligaer enn lille Molde. Det er en fryd for norsk fotball igjen å ha et lag i denne fasen av turneringen, men har en kommet så langt er målet selvsagt å ta også det neste steget. Trekningen kunne imidlertid knapt ha vært verre.

Fotballekspert Lars Tjærnås

Sevilla har riktig nok ikke vært på samme nivå i hjemlig liga i år som i fjor. Det er imidlertid fortsatt en gigant Molde skal opp mot. De er ikke bare tittelforsvarere i turneringen. De har vunnet de to siste utgavene. Fernando Llorente, kjempen på nesten to meter spiller lengst framme. Rett bak seg har han "kunstneren" Ever Banega. Den lille argentineren er på sitt beste i stand til å pulverisere de fleste forsvar. Resten av laget holder også et skyhøyt nivå. Avansement her vil være det aller ypperste i Moldes klubbhistorie. LES MER OM TREKNINGENE HER:

2: Arsenal-Barcelona

HELTEN: Olivier Girouds tre mål sendte Arsenal videre til åttendedelsfinalen.

Barcelona er fotballens fremste underholdningsvare. Verden har trolig aldri sett maken til trioen på topp. Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez har gitt begrepet "offensiv samhandling" en ny dimensjon. Tittelforsvareren fikk imidlertid ikke noen drømmemotstander.Arsenal under Arsene Wenger spiller på sitt beste en fotball som elskes og beundres av de aller fleste nøytrale supportere. Dette blir kampen mellom Barcelona og "Arselona" , mellom to lag som ikke bare vil vinne, men som krever å vinne på sin egen måte. Det blir kampen mellom to topplag i de to ligaene vi aldri blir enige om hvilken som er den sterkeste. Det blir nesten garantert vakkert.

3:Juventus-Bayern Munchen

Juventus' Paul Pogba.

Fjorårets tapende finalist mot vinneren fra 2013, sesongen da Bayern blant annet slo ut Juventus på veien mot triumfen. To giganter historisk sett , som begge har bevart storheten over tid. Juventus med stram defensiv organisering, fysisk massiv duellkraft og soliditet mot Bayerns ballsikkerhet, gnistrende hurtighet på kanter og arsenal av offensive matchvinnere. Det blir ikke særlig bedre, spesielt fordi Juventus etter en treg start på sesongen, har spilt seg opp såpass at de bør kunne gi suverene tyskere god motstand. Likevel blir Bayern favoritter. På sitt beste er det kun Barcelona som har et stort nok register til å ta kampen opp med tyskerne.LES OGSÅ:

4: PSG-Chelsea

Det har vært en skuffende sesong for Eden Hazard, Diego Costa og resten av Chelsea-laget så langt.

Dette er to klubber med flere ting felles. Rike eiere med ambisjoner om å gjøre klubben sin til klodens ypperste, stjernespillere i alle lagdeler og fersk suksess i hjemlig liga. Den store forskjellen er at der Chelsea har vunnet denne turneringen har PSG bare vært nesten gode nok. Nå virker de bedre enn noen gang, selv om de endte bak Real Madrid i gruppespillet. Zlatan møter Mourinho, Thiago Silva skal duellere mot Diego Costa i den ene enden av banen, John Terry det samme mot Edinson Cavani i den andre enden. Chelseas elendige innsats i egen liga betyr at de kun har ett kort igjen å spille på for å redde sesongen. PSG slo ut Chelsea så sent som i mars, og er mer enn gode nok til å gjenta bedriften.

5 Dortmund-Porto

Dette burde vært en kamp i Champions League. De to storhetene, begge vinnere av CL møtes imidlertid i Europa League etter at Porto mistet avansementet i siste kamp mot Chelsea. Det er de mange herlige individualistene som gjør at det likevel er all grunn til å stille inn på riktig kanal når denne kampen spilles. Når du får Mats Hummels og Marco Reus på den ene halvdelen mot Yasine Brahimi og Iker Casillas på den andre er dette en kamp som bør overgå de fleste av kampene i CL i ren underholdningsverdi.