Nei, nei, nei - ikke si at det ulmer i Brann igjen!

<p><strong>BLOGG:</strong> Hvordan skal dette problemet løses? spør Doddo etter at misnøyen med Skarsfjord ble kjent.</p>

Bergen 20121029.Eliteserien fotball, Brann - Lillestrøm Brann og Branns trener Rune Skarsfjord taper 2-3 i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Lillestrøm på Brann stadion mandag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
  • Doddo
    Doddo

Jeg skal innrømme at jeg hørt ryktene om spillernes misnøye med Rune Skarsfjord, men jeg har hatt mine tvil om de var sanne. I mediene fremstår Brann-treneren både som fotballfaglig sterk, og som en likandes kar. Det er vel ingen som har problemer med han? Og hvis ryktene stemte, var det ikke da bare en lite mindretall av spillerne som hadde problemer med sjefen, de som får minst spilletid?

Ryktene som siver ut fra Kniksens plass er mange. Det er ikke alltid at de er sanne.

Da jeg leste gårdagens nettaviser tenkte jeg at nå har i hvert fall Skarsfjord og spillerne ordnet opp, ledelsen har tatt grep.

Ellers ville de vel ikke ansatt Truls Jenssen og Tomi Markovic, to menn som er håndplukket av Skarsfjord?

Men i dag ser det dessverre ut til å være hold i ryktene likevel.

Når de først får plass i dagens avis, så er det strengt tatt ikke lenger snakk om rykter, men om en hel rekke av kilder som har uttrykt i sin misnøye.

Da er det alvorlig, uansett om det er hele eller halve gruppen som sliter med Rune Skarsfjord.

Kritikken mot Skarsfjord, i motsetning til kritikken som rammet Mjelde og Nilsen da det begynte å gå dårlig i henholdsvis 2008 og 2010, handler ikke spesifikt om fotball, om utøvelsen av spillet. Det er ingen som betviler hans kapasitet på det området. Det handler om lederstilen hans, om kommunikasjonen han har med spillerne.

Det er altså problemer det skal være mulig å ordne opp i. En litt mer ydmyk og lyttende holdning hos Skarsfjord, så er mye gjort. Men erfaringsmessig vet vi at det er lettere sagt enn gjort.

Det vanligste scenarioet er at treneren blir enda mer standhaftig, og at misnøye blant spillerne øker i styrke. Det ender som regel med at problemene går utover de sportslige prestasjonene, og at treneren til slutt får sparken.

Styret og Roald Bruun-Hanssen har fått en enorm utfordring i fanget. Hvordan skal de takle den? Hvilken side skal de velge i dette sjakkspillet som fortsatt er i sin åpningsfase, trenerens eller spillernes?

Skal styret og RBH ignorere spillernes misnøye? Skal de gjøre som Rolf-Magne Walstad og si at «det alltid finnes spillere som er mer eller mindre fornøyd, gjerne alt ettersom hvor mye spilletid enkelte får».

Skal de innkalle Skarsfjord på teppet, forlange en endring i lederstilen? Skal de sparke ham?

Hva er din anbefaling til Roald Bruun-Hanssen og styret?

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport