Gode Nilsen-grep, men Branns nye trener har mye å rette på

KOMMENTAR: Piotr Leciejewski takket for tilliten med to helt avgjørende redninger som sørget for at Lars Arne Nilsen fikk en pangstart som Brann-trener.

SEIER: Lars Arne Nilsen fikk en god start som Brann-trener. Her med jonas Grønner etter kampen.
  • Tore Strand

Valget av keeper var helt avgjørende, og grepet med å gi kapteinbindet til Vadim Demidov ga også den ønskede effekt.

Seieren satt imidlertid langt inne på en dag da det ble klart at det tar tid å bli kjent med en ny trener og en ny måte å spille fotball på.

Nilsen traff blink med flere valg. Det at han lot Piotr Leciejewski få sin første kamp for sesongen, var avgjørelsen som direkte bidro til at poengene ble i Bergen. Den polske sisteskansen hadde to matchvinnerredninger da Follo var millimetere fra scoring, og viste ellers sin klasse i en feilfri kamp.

Branns beste

For meg er det ikke tvil om hvem som er Branns beste keeper. Det fikk vi et nytt bevis for mot Follo, og for fortsettelsen må Brann håpe at Piotr Leciejewski kan unngå flere opphold på sidelinjen med skade.

Tore Strand, kommentator i BT.

Lars Arne Nlsen valgte å gi kapteinbindet til Vadim Demidov. Det bør forbli på hans arm, for måten Demidov styrte det hele på var forbilledlig. Med sin resolutte, fysiske stil sloss han med nebb og klør da Follo dro i gang sitt kortpasningsspill. Det gjorde gjestene på en utsøkt måte, og Brann ble i store deler av kampen, spesielt før pause, løpende mye i mellom.Den som tok tak var imidlertid Demidov som også fikk med seg sine midtbanekolleger, og etter hvert klarte å skape noe offensivt. Gledelig var det også å se at han holdt koken utover i kampen, og gjennomførte sin første 90-minutter for sesongen.

God Haugen

Et annet Nilsen-valg sendte Fredrik Haugen på benken fra start. Om det var tilsiktet eller ikke fra trenerens side vet jeg ikke, men Haugen reagerte slik en vraket spiller bør, da han kom inn. Han var langt mer tent og på hugget enn han har vært i de fleste kamper denne sesongen. Signalet fra Haugen var tydelig og klart – la meg spille, jeg er god nok!

Om spill og innsats er nok til å starte neste gang, er det kun Lars Arne Nilsen som vet. Det treneren fikk var uansett en respons som må ha gledet.

Den nye Brann-treneren var nesten like aktiv som spillerne da han fra sidelinjen jaget dem fremover på banen. Han ville ha laget høyere opp i banen, men før sidebytte fikk han liten respons fra sine spillere. De ble løpende i mellom og klarte ikke å skape andre farligheter enn et Kristoffer Larsen-frispark som gikk i stangen.

Etter pause våknet Kasper Skaanes i særdeleshet til dåd, og med Haugen på banen fikk Brann endelig satt Follo under press. Det resulterte i en vakker scoring signert Kristoffer Larsen, og en Kasper Skaanes-fulltreffer etter en sylskarp kontring.

Mye å rette på

Det var nok til de tre poengene som betyr at Brann henger med i tetsjiktet. Men resultatet skjuler ikke det faktum at Lars Arne Nilsen har mye å rette på. Brann-spillerne slet med å venne seg til den nye måten å spille fotball på, og klarte kun i små perioder å sette velspillende Follo under press.

– Jeg er her for å vinne fotballkamper, var Nilsens nakne budskap før kampstart. 1-0-scoringen var som en forløsning for gjengen som har slitt under Rikard Norling. Plutselig var det energi og offensiv kraft å se.

Utførelsen var det mye å trekke for, men en skal ikke glemme at Lars Arne Nilsen kun har hatt to treninger til å påvirke spillerne på.

Jeg likte det jeg så i små perioder av en ny, mer direkte spillestil. Det lover bra for fortsettelsen.