Klæbos Youtube-suksess er ikke uproblematisk

KOMMENTAR: Johannes Høsflot Klæbo imponerer også på Youtube. På sikt kan aktiviteten skape problemer.

LYKKES PÅ FLERE ARENAER: Det er ikke bare i skisporet Johannes Høsflot Klæbo har suksess. Han er svært populær også på YouTube. Her er skistjernen under vinterens OL i Pyeongchang.
  • Birger Løfaldli
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Mens Klæbo og de øvrige norske heltene seiret i skisporet under verdenscuprenn og mesterskap denne sesongen, markerte Petter Northug seg mest på sosiale medier. Northug har over 440 000 følgere på Instagram. I dagens verden har det stor verdi og er et godt utgangspunkt når merkevaren Petter Northug skal bygges videre, også etter endt skirarriere.

Da Northug slet som verst i vinter, var jeg i tvil om Northug fortsatt var langrennsløper eller om han allerede var i gang på sitt liv etter tiden som skistjerne, en kjendistilværelse der han holdt sitt eget navn varmt blant annet gjennom intens Instagram-aktivitet. Heldigvis var det ikke slik.

Les hele saken med abonnement