Meninger

Oilers-bloggen: «Stemningen var helt magisk»

— Det var deilig å kjenne den elektriske stemningen i DNB-arena da seriemesterskapet endelig ble sikret, skriver Ruben Smith.

Jubelen sto i taket i Oilers-garderoben etter at klubbens andre seriegull i historien var sikret.
  • Ruben Smith

Vi har vært oppe i 13 poengs ledelse og burde kanskje ha avgjort tidligere, men som en del ganger før har vi skuslet bort litt poeng i januar.

Likevel sitter jeg her 3 serierunder før slutt med gullmedaljen som indikerer at vi har sikret Stavanger Oilers' andre seriemesterskap.

Ruben Smith er en viktig brikke for seriemester Stavanger Oilers, og blogger dessuten jevnlig for Aftenbladet.

Du kunne nok ikke regisert avslutningen bedre.Det var hjemmekamp mot Storhamar, laget som ligger på plassen bak oss. Med seier hadde de for alvor laget spenning om gullet i de siste serierundene hvor de også har betydelig enklere motstand.

Les også

Seriegullet som bærer bud om mer

Det var nok også ganske mange som begynte å bite på neglene sine da Storhamar ledet etter to perioder og vi slet med å få pucken i nettet, men det er da du ser hva som bor i Stavanger Oilers.

Vi fullstendig overkjører Storhamar i den tredje perioden, vinner skuddstatistikken 17-4 og snur kampen.

Publikum var i ekstase og stemningen var helt magisk. Det er lenge siden det har vært så bra trykk fra publikum, jeg rangerer det på topp 3 i DNB-arena.

Nei, du får ikke regisert det bedre enn det.

Jo faktisk, når jeg tenker meg om så tror jeg kanskje at hvis vi hadde avgjort serien på hjemmebane mot Vålerenga i den kampen som kommer på lørdag, det tror jeg hadde appellert til Stavangerpublikumet.

Det er likevel deilig å ha fått seriegullet unnagjort, det første av to «gull-mål» er i boks.

Les også

Trettenes om seriefinalen: – Det blir ikke bedre enn dette

Vi fikk nyte seriegullet på lørdagen, men det blir ikke helt den samme feiringen av seriegull som NM-gull.

Vi er fortsatt midt i sesongen med det store målet i vente. Det ble derfor ikke «hælene i taket» på feiringen. Seriegull i ishockey har heller ikke så høy ansenitet, det har alltid vært nedprioritert, det er NM-gullet som gjelder. Jeg er vant til at det er sånn, men jeg synes seriegull får litt for lite oppmerksomhet.

Vikarierende Oilers-kaptein Dennis Sveum, til venstre, og en langtidsskadet kaptein Snorre Hallem var både stolte, lettet og glade da de hevet serietrofeet i DNB Arena.

Seriemesteren er faktisk det laget som har vært best over 45 kamper, det laget som har vært det mest stabile gjennom en lang vinter med ishockey.Jeg ble på lørdag seriemester for tredje gang. Get-liga trofeet som vi løftet inngraveres årlig med navn på vinnerlag og alle spillerne som var med på å vinne det.

Midt oppi alt levenet i garderoben etter kampen fikk jeg tatt noen bilder av meg selv og trofeet samt satt meg ned å sett på alle navnene som er inngravert. Mitt navn er der to ganger fra før, det samme med Tommy Kristiansen som vant to ganger med Sparta.

Det er helt sikkert flere på laget som navnet sitt inngravert der flere steder. Snorre Hallem sitt navn finner du nok en hel del ganger, men han har vært med så lenge at han vant nok et par ganger før det het Get-ligaen.

Snorre har som kjent 7 NM-gull så han har sikkert spedd på det med et par seriemesterskap etterhvert også.

Selv om vi har avgjort serien med tre runder igjen å spille betyr ikke det at vi tar fri frem til sluttspillet av den grunn.

Les også

Oilers-treneren: - Viktig for hele klubben

Det gjorde Petter Thoresen klinkende klart på trening i dag. Vi møter blant andre Vålerenga på lørdag. Selv om oppgjøret er av liten poengmessig betydning for oss er den kjempeviktig likevel.

Vi kan fort møte Vålerenga i sluttspillet og har hatt et godt tak på de i år. De er i tillegg vår største rival så et møte med de er motivasjon i seg selv. Vi ønsker uansett å sette oss i respekt foran sluttspillet.

Det spiller ingen rolle hvor mange poeng det skiller i serien når to lag møtes i et sluttspill. Det som kanskje kan være avgjørende er positive opplevelser mot laget du møter. Vi har positive opplevelser fra Jordal i sluttspill. Vi vinner der når det er livsviktig. Det er derfor viktig for oss å holde oppe statistikken vår mot Vålerenga i DNB-arena.

Vi har hatt et godt tak på de på hjemmebane og det skal vi opprettholde på lørdag. De skal kjenne at det er guffent å komme til Stavanger for å spille, uansett hvor lite kampen betyr poengmessig så håper jeg at publikum stiller opp på lørdag for å heie oss frem mot vår største rival.

Les også

  1. Solberg og Smith vil forlenge med Oilers

  2. Oilers feirer gullet: – Det blir høy champagne-faktor

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Ruben Smith