«Ronaldo er mer opptatt av jålete feiringer enn å takke lagkameratene»

BLOGG: Han må løpe sokkene av seg skal Real Madrid slå Atlético Madrid, mener Roar Stokke.

FJOLLERI? Cristiano Ronaldo scorer ofte - dermed blir det også mye av det Roar Stokke kaller jålete scoringer.
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Én ting er Real Madrids dyrt innkjøpte stjernegalleri fullstendig klar over, skal de nå semifinalen i årets Champions League, så kommer det ikke til å skje uten smerte, skrammer og sår. Og er ikke de høyt gasjerte spillerne villige til å ta den fysiske utfordringen duellspillet er, ja da vil Atlètico forlenge den gode statistikken mot storebroren i Spanias hovedstad.

At Real ikke skal makte å slå Atlètico på åtte forsøk — i en samme sesong - er sensasjonelt. Kjøpene av James Rodriguez og Toni Kroos skulle gjøre Europas beste klubblag i 2014, enda bedre. Men er de det når de er så avhengig av èn spiller?

Les også

Han er mannen som elsker å plage Ronaldo og Real Madrid

Vonde

Atlètico Madrid er vonde å spille mot. Fryktelig vonde. Knallhard jobbing på ballfører og sugende dueller er blitt deres varemerke. På sidelinjen står treneren Diego Simeone — som selv var en hardtkjempende kriger da han spilte - og styrer spillernes bevegelser. Det kan se ut som om han har en joystick i hendene, som han bruker til å dirigere spillerne inn i dueller så snart ballen er inne på deres banehalvdel.

Under finalen i Lisboa forrige sesong ble det delt ut hele 12 gule kort. Det er rekord for en finale.

Det siste Real Madrid trengte før returkampen på onsdag var en ny skade på uerstattelige Luka Modric. Kroaten er balansespiller numero uno på Reals midtbane. Modric er en av verdens beste spillere i sin posisjon og verdens beste for Real i rollen som ballvinner og bindeledd i overgangsfasene av spillet.

Isco spiller sikkert, men han er ikke i nærheten av å ha de samme kvalitetene til å komplettere James og Kroos. Tapet av Modric kan koste Real dyrt og jeg minner om hva som skjedde mot Schalke 04 i forrige hjemmekamp i turneringen.

Tøff oppgave

Om ikke Real skal makte å slå Atlètico på åtte forsøk denne sesongen, så er det på grensen til sensasjonelt. Og det beviser at Real uten Modric er som et fartøy uten navigasjonssystem.

Kun Barcelona taper, marginalt og prosentvis, færre kamper enn Atlètico i turneringen. Forrige sesong tapte de først i finalen. De er ikke like imponerende som i fjor, men like vonde å spille mot.

TØFT: Real-stjernene passes godt på av Atlético Madrids spillere.

Den nybakte tyske verdensmesteren Toni Kroos er bekymret fordi de ikke skåret på bortebane, og at denne kampen ender 1-1. Det har han all mulig grunn til.Atlètico kan fort gå videre på bortemålsregelen. Men på veien mot en semifinale for ett av lagene kommer det til å bli hett. Og veldig veldig tøft.

Noe som så langt denne sesongen har passet Atlètico best. De har tålt smerten klart best.

Helt umulig for PSG er det selvsagt ikke i returoppgjøret mot Barcelona på Camp Nou. Å gjøre vann til vin er gjort tidligere og denne snuoperasjonen er nesten i samme kategori. Ingen lag har snudd 1-3 tap hjemme i første kamp til seier sammenlagt. Barcelona har statistikken på sin banehalvdel, men all statistikk er til for å brytes.

Sliten Piqué

De må utnytte Barcelonas defensive svakhet og spesielt rommet bak høyrebacken Dani Alves. Og de må håpe på en Gerard Pique, som ser litt sliten ut, har en dårlig kveld på jobben.

Zlatan, Verratti, Matuidi, Cavani og Pastore må ha en maksdag på jobb. David Luiz og Marquinhos må være prikkfri i midtforsvaret. Og midtbanen til Psg må vinne duellene og frustrere Barcelona.

Jeg tror selv det ikke er nok. PSG MÅ skåre tre mål for å få ekstraomganger. Det er de kapable til, men hvordan i all verden skal de kunne stoppe MSN? Messi, Suarez og Neymar er verdens beste angrepstrio. 93 mål har de laget seg i mellom så langt. Det er en fryd å se på så gode spillere ønske å gjøre hverandre gode. Se hvor glade de er på hverandres bekostning når de skårer mål. Av det er det mye å lære om lagspillet fotball. Det er morsomt å se på at de beste spillerne er gode lagspillere.

Der hvor Cristiano Ronaldo er mest opptatt av jålete feiringer når han blir servert ferdigskårede pasninger, så løper Barcelonas angrepstrio direkte bort til pasningsgiveren, og takker. Takker for gaven som gjør det mulig å skåre mål.

Når Chicarito Hernandez gjorde grovjobben — og forarbeidet - til Ronaldos mål, løp lagkameratene bort til meksikaneren og takket ham for gavepakken til målskåreren. Målskåreren selv var opptatt av å bruse med fjærene og bli hyllet og sett for en avslutning som det var umulig å bomme på.

Mot Atlètico trenger Real at Cristiano Ronaldo løper sokkene av seg for laget.

Det blir en kveld hvor findressen må pakkes bort og erstattes av arbeidsklær som tåler å bli skittent.

For det har de i rødt og hvitt på motsatt banehalvdel.

Vi har to (fire) spennende oppgjør foran oss.

Og kun Spania er garantert å få med et lag til semifinalen.

Sportslig hilsen Roar.