Meninger

BLOGG: Årets comeback eller årets skuffelse?

<p>«Captain Fantastic» er tilbake.</p>

Erik Nevland er tilbake i Viking og kan spille mot Sandefjord dersom han får grønt lys av Norges fotballforbund.
 • Hans Petter Jørgensen
hp-joergensen-body

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Jesus og Maradona har nok gjort comeback som gjør han rangen stridig, men Erik Nevlands retur til mørkeblått er ikke langt unna. Det virker som hele byen setter sin lit til at mannen skal rulle over Sandefjord alene og gjøre laget som tapte 4-0 mot FKH til et topplag bare ved sin tilstedeværelse.

Det er litt av en bør å bære for en spiller. Dessuten vet vi fortsatt ikke om han faktisk får lov til å spille i det hele tatt. Fallhøyden er enorm på søndag.

Når det gjelder søndagsåpent hos det engelske fotballforbundet er det fortsatt ingen sikre lovnader.

NFF nekter å garanter noe som helst, men i Viking virker man trygge på at saken går i orden. Kanskje vet ledelsen i Viking noe vi ikke vet, kanskje tar de en pokersjanse ala Northug.

Nevlands comeback selger garantert billetter, og skuffelsen etter Whitney-konserten vil bli blåbær i forhold til en Nevland på tribunen uten spilleberettigelse.

Forventningene til Nevlands comeback er enorme, men jeg regner med at Nevland selv har rygg til å bære dette.

Han har dessuten en så h øy stjerne blant Vikingfansen at han knapt kan feile. Nevland har også en spillestil som gjør at du aldri tviler på at mannen gir alt for laget og alt for å lykkes.

Målscoreren Nevland kan bli viktig, men enda viktigere tror jeg kapteinen Nevland vil bli. Nevland kan blir vår Gerrard, vår Captain Fantastic.

Han spiller for laget han elsker, og han vil garantert kreve mer av lagkameratene enn tidligere kapteiner denne sesongen. Som dere kanskje legger merke til: Jeg prøvde å ha en viss kritisk distanse til comebacket innledningsvis, men nå er jeg i gang jeg også...

Nevland går rett inn på laget som midtspiss i 4-3-3 . Det betyr at Ingelsten blir skjøvet ut på kanten, og det kan bli en lykkelig løsning. Selv om Ingelsten har åtte seriemål i år er han ingen typisk midtspiss. Som kantspiller vil han kunne skjære inn og ta nedfallsfruktene etter Nevlands iherdige arbeid. Jeg er mer skeptisk til midtbanen vår som virker ute av form. Birkir har hatt en god vår, men har vært veldig treg i skjæret de siste to kampene.

Fillo var god mot Odd, men har siden lykkes med svært lite. Soko er også langt unna toppformen , og sliter dessuten med småskader. Jeg ville valgt Danielsen i ankerrollen, og Nisja på høyrekanten til søndag.

Da kan vi ikke annet enn å krysse fingrene for at noen jobber overtid søndag, og at Vidar Nisja finner frem kulepennen og signerer i dag.

Hva mener du: Er forventningene til Nevland for store?

HP

 1. Les også

  Et blaff eller en begynnelse?

 2. Les også

  Nisja blir trolig i Viking

 3. Les også

  Slik blir Viking-laget med Erik Nevland

 4. Les også

  Nevland fortsatt ikke klar

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Beryktet telefonsamtale kan vikle Donald Trump inn i enda mer trøbbel

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5