Dette bildet forteller noe av hemmeligheten

KOMMENTAR: Marit Bjørgen ble den fremste eneren vi har hatt. Hun vokste frem i miljøer som la til rette for det. Finnes disse i dag?

Gulljenter: Sør-Trøndelag vant stafetten suverent i junior-NM i 1999. På laget gikk fra venstre Kristin Mürer Stemland, Katy-Olga Grøtte, Laila Selbæk og Marit Bjørgen.
  • Birger Løfaldli
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Det sto ikke skrevet i stjernene at Marit Bjørgen skulle bli tidenes skiløper da hun som 18-åring var en del av det sørtrønderske stafettlaget i junior-NM. Hun gikk sammen med jevngamle Katy-Olga Grøtte fra Selbu og ett år yngre Kristin Mürer Stemland fra Trondheim og Laila Selbæk fra Meldal.

Det store navnet i 1999 var Selbæk, som vant sitt tredje NM-gull på fire dager da Sør-Trøndelag overlegent triumferte i stafetten. Året før var det Bjørgen og Stemland som hadde vunnet trippelt i junior-NM.

Les hele saken med abonnement