Meninger

O' hellige jul for noen kamper vi får!

BLOGG: Les hvilke lag Roar Stokke tror går til Champions League-kvartfinale.

Thomas Müller, Arjen Robben og Franck Ribéry jublet for finaleseier i forrige sesongs Mesterliga. Nå må Bayern München slå Arsenal for å komme til kvartfinalen.
  • Roar Stokke

Bayern v Arsenal: Jeg skrev det i en tidligere blogg, forskjellen på å vinne gruppen eller bli nummer to er enorm. Unntaket denne sesongen er å møte Manchester City. Bare spør Arsenal, som i stedet for at de møter Zenit, nå møter Bayern München. Selveste Bayern München, som i 2013 kun har hatt et par dårlige dager på kontoret. Og da er trøsten for Arsene Wenger og hans spillere at nettopp de var ett av de lagene som påførte Bayern en blåmandag på kontoret. Bayern er fortsatt mine favoritter til å forsvare trofeet. Denne trekningen endrer ikke på det. Selv om bestenivået i Arsenal er skyhøyt.

Chelsea v Galatasaray: Åttedelsfinalene gir også noen andre poenger, som at Didier Drogba får et kjært gjensyn med sin tidligere arbeidsgiver Chelsea og ikke minst en sjanse til å treffe manageren som har betydd så mye for ham, Jose Mourinho. Her snakker vi ekte kjærlighet. Også fra Chelseafansen som vil motta Drogba som fortsatt en av sine egne helter. Chelsea mot Galatasaray blir spennende over to kamper. Og i Istanbul kan alt skje, men Chelsea er favoritter.

City v Barcelona: Jeg er også helt sikker på at gjensynet med Camp Nou blir spesielt for Yaya Toure. Da Barcelona tapte for Bayern München forrige sesong manglet de en spillertype som Toure på midtbanen. Nå må Barcelona krysse fingrene og håpe på at Lionel Messi er i toppslag til kampene spilles. Hvis ikke så vil spanjolene Silva, Negredo og Navas sammen Yaya Toure gjøre livet surt for Barcelona. Det er ingen tvil om at Barcelona er mer avhengig av én enkelt spiller enn hva City er. De kunne fylt to garderober med toppspillere.

Manchester United v Olympiakos: Den tidligere midtbaneeleganten til Real Madrid, Michel gjør en god jobb i Athen, og sammen med Javier Saviola og Kostas Mitroglou (om han ikke blir solgt til England?) har han spillere som vet hvor målet står. Det holder ikke mot Manchester United over 2 kamper. Nivåforskjellen på gresk klubbfotball og toppen i Premier League er rett og slett for stor, selv om Olympiakos kan gi de engelske favorittene god motstand hjemme.

Zenit v Dortmund: Jeg tror dette er den kjæreste julen på lenge for Jürgen Klopp. Nå får han sjansen til å restituere mange av sine spillere på den enormt lange skadelisten de har. Avslutningen på høstsesongen har vært skuffende for Zenit, selv med Hulk på laget, og når disse kampene spilles er de også utenfor kampsesongen. Beholder Klopp både mann og mus etter at overgangsvinduet i januar igjen stenger, så vinner de denne. De har så mye større tempo offensivt med skadefritt lag. Og Ilkay Gündogan er tilbake igjen. Det er som en nysignering for Dortmund.

PSG v Bayer Leverkusen: PSG er en av mine outsidere til å nå finalen i mai 2014. Og det ble forsterket gjennom denne trekningen. Zlatan har aldri vært bedre, eller skåret flere mål, og bak svensken er det bunnsolid med en stor kvalitetstropp. Bayer Leverkusen er et godt lag, for all del, men vi så de klare defensive begrensningene bli avslørt over to kamper mot Manchester United. 2-9 er stygge sifre og Zlatan har nok merket seg hvor Rooney og co fant åpningene.

Schalke 04 v Real Madrid: Real Madrid jager sin første finale siden 2002, men jeg tror ikke det når så langt denne gangen heller, selv om de slår tyske Schalke over 2 kamper. Cristiano Ronaldo er ustoppelig og det vil ikke stoppe her for portugiseren. Schalke savner storscoreren Klaas-Jan Huntelaar mens Real savner Samir Khedira. Det første vekter mer enn det siste i denne kampen. Schalke klarer ikke å stå i mot over 180 minutter.

Milan v AtléticoS Spanjolene har vært en sammenhengende fest denne høsten, både ute og hjemme, og de er favoritter mot Milan. For meg sågar store favoritter. De spiller med en intensitet, kvalitet og selvtillit som feier det meste av motstand tilside. To dager i uken. Diego Simeone har skapt et sterkt kollektiv, av mange gode enkeltspillere, og på topp skårer Diego Costa jevnt og trutt. Milan hadde sin fulle hyre med å stå i mot Ajax hjemme, selv med 11 mot 11 og i disse kampene tror jeg selv ikke klubbhistorikken hjelper laget fra støvellandet.

Når kvartfinalene trekkes ut tror jeg følgende lag er igjen:

Atlético Madrid

Real Madrid

Manchester United

PSG

Borussia Dortmund

Chelsea

Bayern München

Barcelona (om da Messi er skadefri og i toppslag, hvis ikke vinner City)

Da er hodet lagt på blokken. Så tidlig som 16 desember 2013. Nesten et halvt år før finalen skal spilles i Lisboa.

Sånn går no dagan.

Respekt, også bak tastaturet.

Sportslig hilsen Roar

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Champions League
  4. Roar Stokke