Meninger

Skuseth: Snakk om jobbsøknad!

Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft trenger ikke gå til NAV de første uken, skriver Sunnmørspostens kommentator.

  • Helge Skuseth
    Helge Skuseth

Etter fire hårreisende dårlige kamper røk Harald Aabrekk som AaFKs hovedtrener. Da er det direkte rørende at hans etterfølger Trond Fredriksen direkte på TV sa "Takk, Harald, fy søren så deilig"!

Dette sa Trond fire minutter etter at AaFK sensasjonelt hadde slått Vålerenga og Kjetil Rekdal 2-1 på Ullevaal. En arena der AaFK aldri før har vunnet en eliteseriekamp.

På ti forsøk mot VIF der hadde AaFK den skammelige statistikken åtte tap, to uavgjort og null seire. Nå er smultringen borte — for evig og alltid!

MÅTTE GÅ: Harald Aabrekk fikk kun fire kamper som Aalesund-trener.

Og nå gnir også Henrik Hoff og AaFKs kasserer seg i nevene. Hadde det blitt et nytt pinlig tap mot Vålerenga, tror vi kanskje enda færre hadde kommet for å se søndagens bunndrama mot Bodø/Glimt på CLS.Med denne seieren vil folk strømme til stadion, jeg tror på 8000 der mot Glimt, om været er greit.

Henrik Hoff imponerte forresten som den nye klarsynte i Ålesund. I pausen sa han til C More at han var hundre prosent sikker på AaFK-poeng i denne kampen. Da ledet VIF 1-0. Innertier, Henrik!

Les også

AaFK-treneren vil bruke Aabrekk som rådgiver

Jordbær med fløte

For spillerne var denne seieren som jordbær med fløte, som manna fra himmelen, som risgrøt med kanel, som kveite med agurksalat. Alt på én gang. Selvtilliten var så liten at den samlet kunne ha fått plass i spisspose før kampen, nå er det plutselig andre boller. Selvtillit er ikke noe du kjøper på apoteket, det er noe du gjør deg fortjent til gjennom gode prestasjoner.

SUKSESS: Aalesund-trener Trond Fredriksen.

Og AaFK leverte en bra prestasjon torsdag. Ikke strålende, men nok til å slå et meget passivt og svakt VIF-lag. Det var fortsatt en del å sette fingeren på hos AaFK, spesielt er laget ufattelig passivt på dødballer imot. VIF scoret målet etter corner, og kunne ha scoret flere etter dødballer. Her må det skjerpings til. Heldigvis var Sten Grytebust som en panter ute i feltet, og bokset bedre enn Mike Tyson. Men han må få hjelp av utespillerne også.

Tyson-boksinger

Dommeren var kanskje fra Sotahjørnet? Det er der VIF kommer fra i Oslo, og dommer Tore Hansen var utrolig VIF-vennlig. Vebjørn Hoff fikk ikke frispark etter et overfall, og Oddbjørn Lie skulle helt sikkert hatt frispark/straffe da han ble meid ned akkurat på 16-meters-krittet. Mens VIF fikk haugevis av billige frispark i skumle posisjoner.

Det var mye som ble forløst for AaFK torsdag. Den første seieren kom, Leke James traff endelig da han nydelig headet inn 1-1, og Sakari Mattila viste fram frisparkfoten til de grader. Det skuddet hadde selv Ronaldo vært stolt over å ha sendt av gårde.

Barrantes må inn

Nå vil vi se Henrik Bjørdal briljere med nyvunnet selvtillit mot Glimt, og vi vil gjerne se Barrantes tilbake også. Mattila må jo sone med tre gule, og til de som mener at AaFK er bedre uten Barrantes sier jeg bare — tullpreik. En Barrantes i spillehumør er en knalltilvekst for AaFK, og jeg håper trenerne finner plass til ham.

Sunnmørspostens Helge Skuseth kommenterer.

En Trond Fredriksen med tårer i øynene utbasunerte etterpå at dette var en seier for Sunnmøre. Godt sagt, Trond — det er på tide å starte gjenerobringen av hele fogderiet. Én seier er ikke nok, men du verden som den smakte!For Kjetil Rekdal må dette tapet ha vært som å spise svensk sur-strömning med gammelost-strø i en hel uke. Rekdal liker ikke AaFK og alt klubben står for, og har aldri lagt skjul på det etter at han fikk sparken i 2012. Og det laget hans viste, lignet ikke på noe som helst. Kanskje var det AaFKs iherdige løping som ødela opplegget, vi vet ikke.

Takk til mange

Det vi vet er at AaFK vant 2-1, og er ikke lengre sist i eliteserien. Takk for den, Trond, Kalle, Frank og alle dere spillere i oransje. Og på søndag forventer vi enda mer trykk, enda mer løping, og like mange poeng som det dere fikset på Ullevaal!

Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft har fått ansvaret til etter Glimt-kampen. Nå blir de værende lengre enn som så - garantert. Hvor lenge vil spillerne og de selv avgjøre i fellesskap. Men det gjelder å nullstille seg til søndag, det aller vanskeligste i livet er å gjenskape suksess.

Men i kveld nyter vi seierens sødme, og ingen seier kunne ha smakt bedre enn den som kom på Ullevaal. Så totalt uventet - og så fullstendig vanvittig deilig!

Les også

  1. Mattila: - Dere så det selv

  2. Sensasjonell snuoperasjon av AaFK

Les mer om

  1. Fotball
  2. Kommentar
  3. Aalesunds FK
  4. Helge Skuseth