Meninger

Doddo: Hvem skal starte?

<p>Brann har nesten en skadefri tropp.</p>

Byline Blogg bilete av Doddo Eduardo Andersen
 • Doddo
  Doddo

På grunn av skader fikk Rune Skarsfjord aldri satt den førsteelleveren han hadde pekt seg ut før sesongstart. Han måtte stadig gjøre nye omrokeringer, og unge menn som ikke hadde forventet å spille før langt ut på høsten (Barmen), eller ikke spille i det hele tatt denne sesongen (Øvretveit), måtte påta seg store arbeidsoppgaver.

Før den trettende serierunden ser skadesituasjonen heldigvis langt lysere ut. Hvis vi ser bort fra lyskeproblemene til Barmen, har Brann nå en skadefri tropp. Selv skadeutsatte Sokolowski er spilleklar. Det lover godt, og det betyr at Rune Skarsfjord har et bredt utvalg av spillere å velge blant (og at unnskyldningenes tid er forbi).

Men hvem kommer han til å velge?

Piotr Leciejewski er tilbake fra skade og blir et naturlig valg i mål. Hans posisjon på laget er, til tross for Øvretveits imponerende innsats, udiskutabel.

På midtstopperplass vil jeg bli overrasket hvis Skarsfjord velger noen andre enn Markus Jonsson og Zsolt Korcsmár. Zsolt har riktignok hadde en variabel sesong så langt, men det har også hans konkurrenter hatt.

På høyrebacken er Birkir Már Sævarsson bankers. Det er ikke Erdin Demir på motsatt side. I hans skadefravær spilte Hassan El Fakiri trygt og godt, og bedre enn Demir. Men Demir vil likevel bli den fortrukne. Han er ung, ambisiøs og har, i motsetning til Fakiri, sine beste fotballår foran seg.

Kristoffer Larsen nærmer seg førsteelleveren, men forblir på benken inntil videre. Askar og Bentley var blant Brann beste i vår og beholder plassene de har på kantene. Austin er selvskreven på midten, mens Sokolowski antageligvis vil erstatte Barmen. På topp spiller Ojo.

Det store spørsmålet er hvem som blir fortrukket som offensiv midtbanespiller. Blir det Fredrik Haugen? Neppe. Stortalentet fra Bergen har stagnert og har ikke, hvis vi ser bort fra andre omgang mot Sandnes Ulf, overbevist.

Blir det Fredrik Nordkvelle? Kanskje. Nordkvelles Brann-karriere har vært alt annet enn imponerende. Nå går det imidlertid rykter om en langt friskere og kvikkere Nordkvelle.

Blir det Mjelde? Sannsynligvis. Mjelde hadde også en middelmådig start på sesongen, men da han ble flyttet lengre frem, triveds han langt bedre. I posisjonen bak Ojo var han sterkt delaktig i seirene over Lillestrøm og Fredrikstad.

Jeg tror at disse elleve starter på lørdag kl. 16.00:

Piotr Leciejewski

Sævarsson – Jonsson – Korcsmár – Demir

Austin – Sokolowski

Askar — Mjelde - Bentley

Ojo.

Hvem synes du bør starte for Brann?

Les også

 1. Verdensstjerner og Brann-spillere

 2. - Første gang jeg har opplevd motgang

 3. LLH vil ha direkte rødt kort for homohets

 4. Guastavino klar for ny klubb

 5. Har de mistet oss?

 6. Brann-fansen blir ikke med på bortetur

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger